Düsseldorf Toerisme verwelkomt nieuwe ervaringen

Nieuwe rondleidingen laten bezoekers Düsseldorf zien zoals ze het nog nooit hebben gezien. Een augmented reality-tour voegt bijvoorbeeld scènes toe aan de Old Town-tour die normaal gesproken niet (meer) zichtbaar zijn. Elders leren bezoekers van de (Klima-)wandeltocht hoe de stad de uitdagingen van klimaatverandering aanpakt.

Degenen die een rondleiding door de oude stad hebben gemaakt, zullen de verhalen hebben gehoord over wat er achter deze historische muren ligt. Maar ze konden zich alleen maar voorstellen waar Heinrich Heine zijn poëzie schreef, hoe de volksstraten er in de jaren 70 uitzagen en waarom de processie op Rozenmaandag voor carnavalsverstoring op het marktplein zorgt. Dankzij augmented reality-technologie brengt de nieuwe AR-tour de oude stad beter dan ooit tot leven door de echte wereld te combineren met virtuele ervaringen. “Door augmented reality toe te voegen, betreedt onze Old Town-tour het digitale tijdperk. Het stelt ons in staat om het beste van twee werelden te bieden – de expertise van een ervaren gids en nu ook digitale inhoud”, zegt Ole Friedrich, directeur van VisitDüsseldorf.

Digitale inhoud verbetert de ervaring van de oude stad

Bij aanvang krijgen alle deelnemers een tablet waarop de gidsen tijdens de tocht bijpassende content kunnen laten zien. De geschiedenis wordt tot leven gebracht door middel van foto’s, foto’s, 3D-modellen, 360-graden video’s en virtuele mensen die via de tablet op het landschap worden gelegd. Er zijn geen beperkingen – iedereen kan meedoen en deelnemers hebben geen eigen uitrusting nodig. De tour is het resultaat van een samenwerking tussen Düsseldorf Tourism en NEONREAL, een team van experts in virtuele werelden. Het werd gelanceerd op 1 april 2023 en duurt iets meer dan anderhalf uur. Rondleidingen beginnen op dinsdag tot en met vrijdag om 17.00 uur en op zaterdag en zondag om 12.30 uur, met een extra rondleiding op zaterdag om 15.00 uur.

 

 

Engelstalige rondleidingen beginnen elke tweede en vierde zaterdag van de maand om 15.00 uur. De ontmoetingsplaats bevindt zich op Burgplatz nr. 6. De traditionele rondleiding door de oude stad zonder enige technische verbeteringen blijft beschikbaar.

Openbare rondleidingen over klimaatverandering

Sinds de dagen van hertog Jan Wellem in het begin van de 18e eeuw past Düsseldorf zijn stedenbouwkundige maatregelen aan het klimaat aan. Tijdens een wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden tussen de Rijn, de oude stad en de Königsallee, legt de nieuwe ‘(Klima-)wandeltocht’ uit hoe Düsseldorf de uitdagingen van klimaat en weer in de loop van de tijd is aangegaan. Voorbeelden van huidige maatregelen zijn de groene gevel van Kö-Bogen II, de vele bomen en de koelinstallaties voor als de binnenstad oververhit raakt.

 

 

De rondleiding vindt om de zondag om 11.00 uur plaats, startend bij het ruiterstandbeeld op het marktplein. De Engelstalige tour vindt elke tweede en vierde zondag van de maand om 11.00 uur plaats.

Ga voor een overzicht van alle beschikbare tours naar www.duesseldorf-tourismus.de/en/book/city-tours.
Tickets zijn online en bij de VVV te koop. www.duesseldorf-tourismus.de/en/attractions/tourist-information-visit-duesseldorf-f4914fd805

 

 

 

 

 

Comments are closed.