Honderd redenen voor een bezoek aan Atlanta

Delta Air Lines vliegt ook dit zomerseizoen, samen met partner KLM, maar liefst 4 keer per dag tussen Schiphol en Atlanta Hartsfield, Amerika’s drukste vliegveld. Daar is het naadloos overstappen, wat je eindbestemming ook is in de VS. Wie kiest voor een stop-over in de hoofdstad van de zuidelijke staat Georgia kan letterlijk kiezen uit honderd suggesties voor bezienswaardigheden, ervaringen, evenementen of excursies.

Convair 440 van Delta

De stad van Coca Cola, van CNN en geboortestad van mensenrechtenvoorvechter Dr Martin Luther King biedt voor ieder wat wils. En met de MARTA openbaarvervoerkaart is elk plekje in de stad snel en voordelig bereikbaar.

Zien en bewonderen

Vliegtuigliefhebbers bezoeken het volgens velen beste luchtvaartmuseum ter wereld; Delta Flight Museum. Maar liefts 6 km2 aan vliegtuigen vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw, waaronder DC 3, B747, DC9 en B757. Test jouw talent in de vluchtsimulator. Familieplezier is gegarandeerd in Georgia Aquarium. Bewonder imposante zeedieren als walvissen, haaien en pinguins. Zwem met dieren en kom alles te weten over de oceanen.

 

 

Muziek- en cultuurliefhebbers komen in de stad altijd aan hun trekken dankzij een goed gevuld programma van tentoonstellingen en concerten. Zoals die van het Atlanta Philharmonic Orchestra. In het High Museum of Art is het altijd ‘Art O’clock’ met Amerikaanse kunst en fotografie. Musicalliefhebbers houden de agenda’s van het Fox Theatre, The Eastern of Variety Playhouse in de gaten. Of van het Cellairis Amphitheatre voor een voorstelling onder de sterren.

 

 

Verken de stad te voet of per fiets

De populaire series The Walking Dead en Stranger Things zijn grotendeels gefilmd in en rond Atlanta. Tijdens een Walking Dead wandeltour, inclusief heuse makeup en een symbolisch wapen voor elke deelnemer, herbeleef je talrijke griezelige scenes. Maar je kunt je in de stad evengoed vergapen aan verbluffende Street Art. Kies uit diverse wandel- of fietstours langs iconische muurschilderingen in de ‘krochten’ van de stad. The wijken Little Five Points, Cabbagetown, Edgewood Ave, Sweet Auburn, Castleberry Hill en Pittsburgh zijn niet te missen, omdat ze symbool staan voor de ziel van de stad. Wie de Atlanta Beltline Eastside Trail kiest, geniet van een route door parken met kunst en volop geschiedenisles over de stad.

Relaxen in puur natuur

Atlanta wordt in de VS ook wel de “smaragden stad” genoemd vanwege de vele parken in de stad. Het is een van ‘s werelds groenste steden. Voor een relaxmoment kies je Piedmont Park, de botanische tuinen of Olmsted Linear Park, van dezelfde ontwerper als New York’s Central Park. Waterliefhebbers kiezen voor Lake Lanier met ruim 1200 km kustlijn. Op slechts een uurtje rijden van de stad vind je hier talrijke boetiekhotels, fijne restaurants, een waterpark, winkeltjes en bootverhuur. Zuidelijk van Atlanta ligt Cascade Springs Nature Preserve. Een relaxte natuurwandeling van zo’n 3 km brengt bezoekers bij prachtige watervallen en rivierstromen, temidden van eeuwenoude wouden.

Mural Atlanta

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Culinair genieten

De wereldkeuken en typisch Amerikaanse gastronomie komen samen in Atlanta. Voor liefhebbers en voor fijnproevers biedt de stad een enorme variëteit aan gerechten uit alle windstreken; van Mexicaans, Indiaas, Italiaans of Frans tot smakelijke Amerikaanse BBQ gerechten. Tot Atlanta’s populairste locaties behoren Busy Bee Café, met Amerikaanse menukaart, en Fox Brothers BBQ, met Texas-stijl beefribs. Van west naar oost, van Chattahoochee Food Works tot Ponce City Food Market, verspreid over de stad wordt de tong gestreeld. Bovendien is de zuidelijke staat Georgia een producent van excellente wijnen. Op maar twee uurtjes per auto of bus ligt North Georgia Wine Country, waar men drie verschillende wijngaarden kan bezoeken voor een proeverij en waar men door het op Beieren geïnspireerde stadje Helen slentert.

 

 

 

 

 

Comments are closed.