Ontdek de verborgen stranden van Texas

Met bijna 600 kilometer aan kustlijn is Texas ook een gevarieerde strandbestemming die geliefd is bij zowel de lokale bevolking als reizigers die op zoek zijn naar onontdekte plekjes, weg van het massatoerisme. De Texaanse Golfkust herbergt talloze verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Ga naar het oosten van Texas en ontdek de verborgen stranden.

Ontspannen op de witte zandstranden van Rockport en Port Aransas

Het ongerepte strand van Rockport zal reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen Texaanse zonvakantie zeker bevallen. Blue Wave Beach, dat door de lezers van USA Today is uitgeroepen tot het favoriete strand van Texas, biedt parasols, cabana’s en speeltuinen voor jong en oud. Verder naar het zuiden kennen Port Aransas en Mustang Island langs bijna dertig kilometer ononderbroken kustlijn een rustig strandleven. Voor avonturiers is er ook genoeg te doen. Van jetskiën en surfen tot parasailen. En voor wie op zoek is naar iets unieks is er een nachtelijke tocht in een doorzichtige en verlichte kajak om de oceaanbodem te bewonderen!

South Padre Island: een paradijs voor watersporters

South Padre Island is een fantastische bestemming voor vakantiegangers en sportliefhebbers. Deze meer dan vijftig kilometer lange zandbank is een aaneenschakeling van stranden en een populaire kitesurfplek. De constante wind en hoge temperaturen maken van aan het zuidelijkste puntje van de Texaanse kust, een opmerkelijke plek die steeds meer liefhebbers aantrekt. Voor beginners zijn er verschillende kitesurfscholen die introductielessen aanbieden. Naast het kitesurfen heeft het eiland ook een indrukwekkende verzameling zandkastelen. Via de “Sandcastle Trail” kunnen bezoekers genieten van meer dan dertig beeldhouwwerken die gemaakt zijn door lokale kunstenaars.

 

 

Galveston: zandkust, entertainment en outdoor op slechts een uur van Houston

Galveston, gelegen op slechts een uur rijden van Houston, is een populaire bestemming voor Texanen om een weekend aan de drukte van de stad te ontsnappen. De aangelegde waterkant en de pier waar de Galveston Island Historic Pleasure Pier is genesteld, maken het tot een levendige speeltuin voor het hele gezin. Ook natuurliefhebbers halen hun hart op in Galveston, vooral vogelaars in spe voor wie Galveston Island State Park een must see is. Het park biedt verschillende activiteiten zoals zwemmen, vissen, kajakken, kanoën, peddelen, geocaching en vogels kijken.

 

De leukste hotspots in Texas in een gratis reisgids

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Bonustip: stranden en cultuur in Corpus Christi

Na het verkennen van de ongerepte stranden van Padre Island of de kustlijn van Mustang Island geniet je van de bruisende sfeer van Corpus Christi. Vooral cultuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Er zijn talloze musea, kunstgalerijen en culturele centra. Breng een bezoek aan de USS Lexington, een vliegdekschip uit de Tweede Wereldoorlog. Dit schip met als bijnaam “Blue Ghost”, is omgetovert tot een museum over de marinegeschiedenis en in het bijzonder over zijn gebruik tijdens de slag om Pearl Harbor. Mocht je nog meer cultuur willen snuiven dan bezoek je het Museum of Science and History of het Texas State Aquarium.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.