Is country een Texaanse lifestyle?

Daar waar country meestal gebruikt wordt voor het benoemen van een muziekstijl, is het in Texas een echte lifestyle. Of het nu tijdens een concert is op één van de vele poppodia, bij een verblijf op de talrijke ranches waar bezoekers zelf het Wilde Westen kunnen ervaren, in de grote stad waar historische wijken herinneren aan de glorieuze tijden van weleer of bij een bezoek aan een heus Cowgirl-museum – wie het ware Country wil meemaken, moet naar Texas!

There is music in the air

Reizigers naar de Lone Star State kunnen countrymuziek op een heel authentieke manier beleven. Met een gestreken spijkerbroek, opgepoetste riemgesp en cowboylaarzen aan de voeten, op naar een van de vele danszalen. De meeste zijn gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw. De oudste danszaal van Texas ligt in de historische wijk van New Braunfels: Gruene Hall. Geopend in 1878, heeft het de tand des tijds doorstaan en jarenlang onderdak geboden aan enkele van de meest succesvolle sterren van de countrymuziek, waaronder legendes als Willie Nelson, George Strait en Lyle Lovett. Een ander country juweeltje is Luckenbach.

In het stadje, dat in 1849 werd gesticht als handelspost, genieten gasten van live muziek in oude saloons of op het marktplein onder 500 jaar oude eikenbomen. Het muzikale erfgoed van Luckenbach gaat meer dan 150 jaar terug en de legendarische danszaal is sinds 1887 in bedrijf. Het stadje dat beroemd is geworden door het Waylon Jennings nummer “Luckenbach, Texas (Back to the Basics of Love)” uit 1977, organiseert nog steeds vrijwel elk weekend muziekevenementen, met enkele van de bekendste artiesten uit de Texaanse muziekscene.

 

 

Howdy cowgirls!

Met een Stetson op je hoofd ga je in de stad Fort Worth op reis door het Wilde Westen. Tussen 1866 en 1890 dreven Texaanse cowboys meer dan vier miljoen stuks vee over de Chisholm Trail door het centrum van de stad. Om deze reden werd het bekend als “Cowtown” en herbergde uiteindelijk de grootste veemarkt van het Westen. Als je door het Fort Worth Stockyards National Historic District wandelt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe de dagen van het Wilde Westen eruitzagen – vooral als er een kudde langhoorns door de straten wordt gedreven, dat 2 keer per dag gebeurt.

 

De leukste hotspots in Texas in een gratis reisgids

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Dat het boerenleven en Wilde Westen niet alleen voorbehouden waren aan cowboys, wordt op duidelijk tijdens een bezoek aan het National Cowgirl Museum and Hall of Fame, slechts een paar straten verderop. Het museum is gebouwd ter ere van vrouwelijke ranchers, rodeosterren, pioniers, schrijvers en andere prominente vrouwen die het Amerikaanse Westen hebben vormgegeven.

Vakantie op de boerderij in Texas

Wat op het eerste gezicht klinkt als een gewone vakantie met kinderen op het platteland, is in Texas puur avontuur. In de Lone Star State zijn er meer dan 50 zogenaamde dude ranches die gasten een authentieke indruk geven van de levensstijl van cowboys. Bandera, de zelfbenoemde cowboyhoofdstad van de wereld, heeft een tiental van dit soort ranches. De Dixie Dude Ranch biedt een verblijf op basis van volpension en twee dagelijkse ritten. De nabijgelegen Mayan Dude Ranch weerspiegelt het erfgoed en de gastvrijheid van de familie Hicks gedurende meer dan een halve eeuw. Dit vredige toevluchtsoord dompelt je volledig onder in het Wilde Westen, inclusief een cowboyontbijt in de open lucht. Sugar & Spice Ranch bewijst dat Bandera niet alleen voor cowboys is, maar ook voor cowgirls, en biedt “Women-Only Weekends”.

 

 

De JL Bar Ranch Resort & Spa is een heel ander soort ranch. Genesteld tussen de Chihuahua-woestijn en de heuvels van Sonora, combineert het op elegante wijze luxe met de authenticiteit van de ranch-ervaring. Hier worden activiteiten in landelijke stijl gecombineerd met een eersteklas wellnessprogramma, waaronder een infinity zwembad, whirlpool, gastronomisch restaurant, spa en wellnesscentrum. Liefhebbers van de beroemde soap ‘Dallas’ mogen een bezoek aan de beroemde Southfork Ranch natuurlijk niet overslaan. Hier is televiegeschiedenis geschreven. In de voetsporen van de familie Ewing kan de ranch het hele jaar door van dinsdag tot en met zondag worden bezocht. Voor fans van de 356 afleveringen tellende tv-serie wordt een “Leef en droom als een Ewing!” pakket met overnachtingen aangeboden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.