Kom naar huis Zypendaal met Hemelvaart

Het hemelvaartweekend zal huis Zypendaal haar deuren openen voor publiek. Donderdag 18 mei is het huis te bezoeken met rondleidingen en zondag 21 mei bezoek je het huis op eigen gelegenheid.

Buitenplaats uit de 18e eeuw

Zypendaal is een buitenplaats uit de 18e eeuw en ligt prachtig in een groene, heuvelachtige omgeving aan de rand van Arnhem. Het huis is het voormalige buitenhuis van de familie Brantsen.

 

 

De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Zo vind je een bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische ‘Mannetje van de Zyp’ is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

 

 

Breng een bezoek tijdens Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, kan het huis bezocht worden met een rondleiding. Hier krijg je een uniek beeld hoe er vroeger gewoond en geleefd werd op een buitenplaats. Zondag 21 mei kan je op eigen gelegenheid door het huis. Neem de tijd en dompel je onder in de geschiedenis van Zypendaal. Datum: donderdag 18 mei en zondag 21 mei 2023. Tijd: 12.00 – 16.00 uur. Entree: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis toegang op vertoon pas. Reserveren: www.glk.nl/zypendaal

 

 

 

 

 

Comments are closed.