Wandelroutes door eindeloos mooie wijngaarden in Rheinhessen

Hiwwel is dialect voor heuvel, daar hebben de 9 Hiwweltouren in Rheinhessen hun naam aan te danken. Het zijn stuk voor stuk prachtige wandelroutes met veel afwisseling en een uitstekende bewegwijzering. Hiwweltour Aulheimer Tal is door het toonaangevende Wander Magazine in 2022 zelfs uitgeroepen tot op een na mooiste wandelroute van Duitsland.

Wijn, bos, weilanden en cultuur: Hiwweltour Aulheimer Tal biedt het allemaal. En met de Flonheimer Trullo heeft de 13,3 km lange wandelroute een bijzondere aantrekkingskracht. Dit historische wijnhuisje met puntdak is het symbool van de regio.

Wijnproeverij

De vele uitkijkpunten bieden mooie panoramische vergezichten over de Aulheim-vallei dat ook wel Rijn-Hessen-Zwitserland wordt genoemd. Hier kun je picknicken terwijl je geniet van een bijna mediterraan klimaat, waar wijnstokken uitstekend in gedijen. Je kunt ook een van de vele wijnboeren bezoeken voor een versnapering of wijnproeverij.

 

 

Niet voor niets hebben de Hiwweltouren het predicaat Premiumweg gekregen van het Duitse Wandelinstituut. In totaal zijn er 9 routes. Ze zijn gemiddeld 11 km lang en overbruggen een hoogteverschil van 100 tot 150 meter. Per route ben je gemiddeld drie tot vier uur onderweg.

 

 

Rheinhessen is een ideale toeristische bestemming vanuit Nederland en België. Het ligt op een paar uur rijden en je bent meteen in een heel andere wereld. Ga voor informatie en boekingen naar de site. Contact: Rheinhessen-Touristik, +49613692398-0.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Rheinhessen is vanwege de bijzondere geografische ligging de warmste regio van Duitsland met veel zomerse dagen en relatief weinig neerslag. Ideale omstandigheden voor wijnbouw in de driehoek Bingen, Mainz, Worms. Reeds eeuwenlang staat het landschap en leven in Rheinhessen in teken van wijn. In de wijnwinkels van de lokale wijnhuizen kun je naar hartenlust de Riesling-, Silvaner- en Bourgondische wijncreaties proeven.

 

 

 

 

 

Comments are closed.