Dit zijn de goedkoopste Duitse thermale baden

Ieder jaar kiezen veel Nederlanders Duitsland als bestemming en plannen dan ook een bezoek naar de thermale baden. Er zijn meer dan 9000 badhuizen in Duitsland die toeristen graag regelmatig bezoeken. Verrassend genoeg variëren de prijzen sterk, afhankelijk van de stad en de regio. Gemiddeld kost de bad- en sauna-ervaring in een thermaalbad 26,48 euro per persoon. Na onderzoek blijkt dat overdekte zwembaden in Essen en Dortmund de gunstigste prijzen hanteren.

Belvilla by OYO heeft onderzoek gedaan naar de toegangsprijzen van de 220 populairste thermale baden in Duitsland, evenals de prijzen van de overdekte zwembaden in de 20 grootste steden. Reizigers betalen in Duitsland gemiddeld 26,48 euro per persoon voor een bezoek aan een thermaalbad met sauna en zoutbad. Ga je alleen zwemmen in een ​​kuuroord, dan wordt daarvoor gemiddeld 16,62 euro per persoon gerekend. De gemiddelde toegangsprijs voor Duitse overdekte zwembaden ligt rond de 5,23 euro per persoon.

Baders in Dortmund en Essen betalen het minst

In het Ruhrgebied betaal je maar een paar euro om in een zwembad te zwemmen: met een entreeprijs van 3,95 euro zijn de zwembaden in Dortmund en Essen het voordeligst. Ideaal voor toeristen die niet alleen kennis willen maken met het rijke industriële erfgoed van het Ruhrgebied, maar ook willen bewegen of sporten. Op de tweede plaats volgen Duisburg, Bonn en Münster voor vier euro. Met een prijs van 4,50 euro horen ook Bochum, Wuppertal en Stuttgart bij de meest betaalbare zwemfaciliteiten. Zo bevinden 7 van de acht voordeligste overdekte zwembaden van Duitsland zich in Noordrijn-Westfalen.

 

 

Zwemmen in Neurenberg is meer dan 2 keer zo duur als in Dortmund en Essen: een dagkaart kost er 8,50 euro. Hamburg is iets goedkoper; tussen de haven, de Elbphilharmonie en de Reeperbahn kost zwemmen gemiddeld 7,80 euro. In 14 gemeentelijke overdekte zwembaden kunt u echter al vanaf 6,80 euro naar binnen. Dresden en München delen de derde plaats van de duurste overdekte zwembaden voor 6,50 euro. Een goed alternatief is toegang voor minimaal 4,50 euro tot de lokale openbare zwembaden in de twee deelstaathoofdsteden.

 

 

Thermaalbad ongeveer tien euro duurder dan overdekt zwembad

De gemiddelde prijs voor binnenzwembaden in de 20 grootste steden van Duitsland is 5,23 euro. Om te ontspannen in een thermaalbad betalen bezoekers gemiddeld 16,62 euro – exclusief het gebruik van de saunaruimte als die beschikbaar is. De goedkoopste dagpassen zijn verkrijgbaar voor 4 euro in de Märchenland-Therme in Breuna en in het Taubertsbergbad in Mainz, de hoofdstad van Rijnland-Palts. De tweede plaats gaat naar het AquaPark Baunatal (deelstaat Hessen) voor 4,20 euro, op de voet gevolgd door Monte Mare in Reichshof-Eckenhagen (deelstaat Noordrijn-Westfalen) voor 4,60 euro. Ook onder het gemiddelde voor overdekte zwembaden liggen de Lenne Therme in Lennestadt en het recreatiebad Neukirchen-Vluyn – beide in Noordrijn-Westfalen – voor 5 en 5,50 euro.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

De duurste plek om te zwemmen is in de buurt van Berlijn: een dagkaart bij Tropical Island in Krausnick kost 47 euro. In ruil daarvoor biedt het waterpark een Caribische sfeer met zandstrand en palmbomen, evenals een verscheidenheid aan waterglijbanen. Een vergelijkbare sfeer wordt geboden door Therme Bad Wörishofen, waar de toegang 42 euro kost. Op de derde plaats van de duurste kuuroorden – zonder toegang tot de saunawereld – staat de Kristall Wohlfühltherme in Bad Wilsnack voor 34,50 euro. Een bezoek daar kan ook gecombineerd worden met een stedentrip naar het nabijgelegen Berlijn.

Voordelige bad- en saunabeleving

De twee voordeligste thermale baden voor baden én sauna gecombineerd bevinden zich in Beieren: in de Sonnen-Therme in Eging am See – ongeveer 30 kilometer van de populaire stad Passau – kost het slechts 13 euro voor een verblijf van vier uur, elk extra half uur kost een euro erbovenop. Na een veelbewogen stedentrip in Neurenberg kunnen reizigers voor weinig geld ontspannen in de nabijgelegen thermale spa Aquella Ansbach, waar een volledige dag ontspannen slechts 13,80 euro kost. Maar ook in Hessen, Thüringen en Baden-Württemberg zijn goedkope bad- en saunafaciliteiten: in de Lahn-Dill-Bergland-Therme in Bad Endbach, in het Ottilienbad in Suhl en in de Katzenbuckel-Therme Waldbrunn kosten de dagkaarten elk 14 euro. Op de derde plaats staat het Thermalsolbad in Salzgitter met 15,40 euro.

Duur genieten in kuuroord

Het duurste kuuroord is de Fontanetherme in Neuruppin, 70 kilometer ten noorden van Berlijn. Het gebruik van het thermale landschap en de grootste sauna aan het meer van Duitsland aan de Ruppinsee kost 85 euro. Op de tweede plaats komt het eerdergenoemde Tropical Island: wie hier gebruik wil maken van de sauna betaalt in totaal 61 euro. De toegangsprijs voor Therme Erding, die wordt beschouwd als de grootste thermale spa ter wereld, is net zo duur. Op de derde plaats staat de Ronolulu in Rotenburg – in de stad aan de rivier de Wümme, in de driehoek tussen Bremen, Hannover en Hamburg, betalen bezoekers 55 euro voor het avonturenzwembad en de sauna.

 

 

 

 

 

Comments are closed.