Letselschade op reis en het belang van een reisverzekering

We houden allemaal van reizen, zowel in het binnenland als in het buitenland. Op Verkeersbureaus.info vind je veel informatie over de mooiste landen. Maar vergeet niet om je goed te verzekeren op reis, want je kunt anders voor hoge kosten komen te staan.
Voor koffers is reizen ook gevaarlijk

Letselschade in Nederland

Overkomt je in Nederland een ongeval, bijvoorbeeld een auto-ongeluk of fietsongeluk, dan kun je vaak kosteloos een letselschade advocaat inschakelen voor het verhalen van je schade. Bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Eindhoven na een fietsongeluk of een letselschade advocaat in Utrecht als je daar aangereden wordt. De zorgverzekering betaalt de medische kosten en de autokosten worden ook vanuit de all-risk verzekering betaald. Toch is het van belang om ook in Nederland een goed reisverzekering te nemen. Want ook in Nederland kun je schade lijden die niet vergoed wordt door een andere verzekering dan de reisverzekering.

Letselschade in het buitenland

We gaan met zijn allen graag naar het buitenland. Bijvoorbeeld een zonvakantie aan de Spaanse kust. Lekker genieten van de warmte en mooie plaatsjes bezichtigen. Maar ook een stedentrip is erg populair bij veel mensen. Maar wat nu als je letsel oploopt in het buitenland en in het ziekenhuis behandeld moet worden. Of een voedselvergiftiging hebt opgelopen en medicijnen nodig hebt. Het is belangrijk om te weten dat de medische kosten niet automatisch worden betaald door jouw ziektekostenverzekering.

 

 

Niet alleen medische kosten komen niet voor vergoeding in aanmerking, maar ook reiskosten. Want als je plotseling jouw reis moet afbreken voor persoonlijke redenen of medische redenen, is jouw retourticket niet geldig en moet je kosten maken om naar Nederland terug te kunnen vliegen. De kosten voor een dergelijk vliegticket zijn vaak erg hoog. Dit geldt ook voor vervangend vervoer als je pech met de auto hebt of betrokken bent geraakt bij een auto-ongeluk in het buitenland.

Welke reisverzekering heb ik nodig?

Er zijn allerlei reisverzekeringen. Ten eerst kun je kiezen voor een Europadekking of Werelddekking. Kies je voor Europadekking, kijk dan goed in de algemene voorwaarden welke landen onder de verzekeringspolis vallen. Sommige risicolanden kunnen uitgesloten zijn van dekking. Dit geldt niet alleen voor Europadekking, maar ook voor een reisverzekering met werelddekking. Naast Europadekking en Werelddekking wordt er ook onderscheid gemaakt tussen een tijdelijke reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Een tijdelijke reisverzekering ga je aan voor 1 reis. Het aantal dagen staat dan vast. Zorg er voor dat ook de dag van vertrek en de dag van aankomst meegerekend worden.

 

 

Kies je voor een doorlopende reisverzekering, dan ben je altijd verzekerd als je op reis gaat. Je hoeft dan niet na te denken over het afsluiten van een verzekering voor je op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat als je noodgedwongen in het buitenland moet blijven, je verzekering doorloopt. Dit is met een tijdelijke reisverzekering niet het geval. Let wel op: bij een doorlopende reisverzekering geldt vaal wel een maximaal aantal verzekerde dagen. Overschrijdt je deze, dan kun je geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding vanuit de reisverzekering. Tenslotte bestaat er een basisdekking, maar kun je ook voor een aanvullende dekking kiezen. Kijk daarom goed naar wat jij nodig hebt voor een verzekering. Dan weet je zeker dat je met een zeker gevoel op reis kunt gaan.

 

 

 

 

 

Comments are closed.