De wijnschool van WOW Porto ontrafelt het complexe onderwerp wijn in haar cursussen

Voor nieuwsgierige bezoekers, amateurwijndrinkers en professionals uit de sector, biedt de culturele wijk WOW in Porto wijncursussen op elk niveau. In de wijnschool ‘Escola de Vinho’, bestaande uit drie klaslokalen waarvan één met keuken, leren deelnemers alles over Portugese wijnen inclusief Port, en wat ze zo bijzonder maakt.

De cursussen worden in het Engels en/of Portugees gegeven en vinden meerdere keren per week plaats. Boeken van de gewenste workshop of cursus gaat gemakkelijk online via de website. Individuen of groepen tot 30 personen kunnen ook workshops op maat boeken in een exclusieve omgeving.

Meer dan een wijnproeverij: korte en praktische cursussen voor beginners tot gevorderden

In de beginnerscursus: “Demystify Wine – Introduction to Wine and Tasting Level I” leren wijnliefhebbers (vanaf 18 jaar) gedurende één tot twee uur de basisprincipes van de productie en terminologie rondom wijn. Zowel port- als tafelwijnen – afkomstig uit de nabijgelegen Douro-vallei – komen voorbij. Niet alleen scherpen de deelnemers hun reuk- en smaakpapillen aan tijdens een proeverij van vijf verschillende wijnen, ook wordt geleerd hoe wijnen te analyseren.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek The World of Wine in Porto

 

In de cursus: “Demystifying Harmonization – Wine and Chocolate Level II” wordt niet alleen de oorsprong van de typische regionale drank uitgelegd, maar ook wat deze wijn zo bijzonder maakt én onderscheidt van andere wijnen. De deelnemers leren aan de hand van vijf proefglazen de verschillende stijlen kennen en ontkrachten daarbij de mythes rond portwijn. Een van de hoogtepunten tijdens de cursus is de proeverij van wijn met chocolade. Hierbij wordt getest welke soort van het chocolademerk “Vinte Vinte” (chocola dat volgens het bean-to-bar principe binnen WOW’s eigen The Chcolate Story gemaakt wordt) het beste past bij de verschillende portwijnen.

 

 

Wijndrinkers met nog meer ervaring volgen de aanvullende gevorderde cursussen “Demystifying the Wines of Portugal Portuguese regions Level III” of “Demystifying the Wines of the World – International Grape Varieties Level III”. Na afloop van iedere cursus verlaten de deelnemers de wijnschool niet alleen met een gelukzalige glimlach op hun gezicht, maar ook met een certificaat op zak.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Nieuw in het programma van de wijnschool zijn cursussen van de gerenommeerde Wine & Spirit Education Trust (WSET). Deze worden wereldwijd in meer dan 70 landen gegeven en zijn internationaal erkend. De WSET-kwalificatie van de WOW Wine School is gericht op degenen die een carrière in de wijnindustrie ambiëren, maar ook op alle hobby-wijndrinkers die hun expertise willen verdiepen. Onder de titel “Portuguese Wine Specialist” heeft de wijnschool naast de officiële WSET-inhoud, een extra module over Portugese wijnen ontwikkeld, die tot doel heeft deelnemers op te leiden in de nationale druivenrassen. In de eerste fase zal de WOW Wine School de niveaus I en II in het Engels en Portugees onderwijzen. Het is daarmee de eerste wijnschool in Portugal die WSET-cursussen in het Engels aanbiedt. Lessen worden ‘s avonds en in het weekend gegeven door Diego Ventura, senior docent en WSET-geaccrediteerd.

Exclusieve proeverijen en groepsworkshops

Naast reguliere workshops en speciale themaproeverijen biedt de WOW Wine School ook exclusieve proeverijen onder leiding van een senior docent. Deze workshops kunnen buiten de reguliere openingstijden worden geboekt en zijn afgestemd op de individuele interesses van individuen of groepen tot maximaal 14 personen. Er kan worden gekozen uit vier verschillende thema’s voor privéproeverijen. De eerste optie is: “Een reis door een Portugese regio”, waarbij een specifieke wijnstreek wordt geproefd. Hierbij worden ook de kenmerken van het terroir uitgelegd. Daarnaast kunnen groepen kiezen voor een “inleiding tot de Portugese wijnen”, waarbij vijf wijnen uit vijf verschillende regio’s worden geproefd. De andere opties zijn: “Portwijnkenner”, waarbij de stijlen van zeven verschillende ports worden verkend, en “Iconen van Portugal”: een selectie van de zeven beste wijnen van Portugal, waaronder een Vintage Port en een Very Old Single Harvest Port.

 

 

 

 

 

Comments are closed.