Middeleeuwse klanken op kasteel Hernen

Op zaterdag 29 april luisteren Jos en Renata kasteel Hernen op met hun Middeleeuwse klanken. In het sfeervolle, authentieke kasteel kunnen bezoekers zich door hun muziek laten meevoeren naar de Middeleeuwen. Een leuk extraatje: die middag zal het muziekduo hun nieuwe artiestennaam onthullen!

Jos en Renate van der Hulst spelen

Jos en Renata van der Hulst zijn twee zussen die zich hebben toegelegd op Middeleeuwse muziek en muziek die op de Middeleeuwen geïnspireerd is. Zij spelen, in historische kleding, op instrumenten die in de Middeleeuwen al gebruikt werden, zoals harp, draailier, fluit en doedelzak. Hun muziek is zeer gevarieerd, van vrolijke danswijsjes tot rustige melodieuze klanken. Hun doel, naast met heel veel plezier muziek maken, is muziek naar de mensen brengen en mensen kennis te laten maken met onze bijzondere instrumenten. Ze willen laten zien hoe leuk het is om zelf een instrument te bespelen en hun enthousiasme overdragen.

 

 

Jos speelt op de Keltische Harp, Sopraanblokfluit, Bretonse Doedelzak en de Sackpipa (een Zweedse doedelzak), Renata speel op de Draailier, de Nyckelharpa (een Zweeds strijkinstrument) en Sopraan- en Altblokfluit. Ze spelen al vele jaren samen en inmiddels hebben ze een flink repertoire opgebouwd. Het enige dat ontbrak was een naam. Met de onthulling van hun nieuwe artiestennaam op 29 april op kasteel Hernen kom daar dus verandering in!

 

 

Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen

 • Datum: zaterdag 29 april 2023
  • Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur
  • Kosten: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en
   Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas

  Reserveren: is noodzakelijk via www.glk.nl/hernen

   

   

   

   

   

  Comments are closed.