Trentino prikkelt al je zintuigen met eco-vriendelijke initiatieven

De Noord-Italiaanse regio Trentino is de perfecte bestemming voor aanhangers van ‘la dolce vita’. De mediterrane levensstijl combineert zinnenstrelende gastronomie, culturele bezienswaardigheden en eeuwenoude tradities in een adembenemende setting van authentieke dorpjes en mondaine steden.

Deze streek in het hart van de Italiaanse Alpen is dankzij een veelzijdig en betoverend landschap ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers. En met 300 dagen zon per jaar is Trentino in ieder seizoen een bezoek waard, zeker gezien de vele duurzame initiatieven op het gebied van natuur en milieu.

Prikkel al je zintuigen op het Brentamina Festival

Altijd al één met de natuur willen zijn en tegelijkertijd lichaam en geest revitaliseren? Neem dan deel aan Brentamina, een serie wellness programma’s en holistische activiteiten. Decor is het door bossen en weilanden omgeven San Lorenzo Dorsino , een van de mooiste dorpen van Italië. Yoga tussen de rotsen, geluidsbaden in bergmeren, wandelingen met gesloten ogen in het bos, of ondergronds, onder begeleiding van therapeutische berggidsen… verrijk al je zintuigen door deze heilzame ervaringen in de natuur voor jong en oud.

 

 

Van 17 tot 18 juni wordt in San Lorenzo de zonnewende gevierd tijdens een tweedaags festival om de zomer te verwelkomen.

 

De leukste hotspots in Italië in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Adopteer een koe in Valsugana en Lagorai

Ooit gedroomd van het hebben van je eigen koe maar niet voldoende ruimte op je balkon of in je achtertuin? Adopteer er dan nu een in Valsugana en Lagorai. Zoek haar op tijdens je vakantie terwijl ze aan het grazen is op een sappige bergweide en proef de ambachtelijke kaas die in een berghut van háár melk is gemaakt. Voor €60 heb je al jouw eigen koe. Tijdens je bezoek mag je voor €50 aan zuivelproducten meenemen, €10 gaat naar de instandhouding van deze traditionele manier van veeteelt.

 

 

Overnacht in een eco-boomhut in Val di Fassa

Slapen als Doornroosje doe je in een uit hout en glas opgetrokken boomhut van Eco Green House Fiores in Vigo di Fassa. Vanuit de comfortabel ingerichte hut heb je een magnifiek uitzicht over het plaatsje Pozza di Fassa en de bergketens Catinaccio en Sassolungo. Geniet van de warmte en de rustgevende geur van het hout, het ruisen van de wind door de bomen, het gekabbel van een nabij beekje en het tjirpen van de vele vogels. Misschien komt er zelfs een eekhoorntje buurten! Word helemaal één met de natuur en geniet van – en in – deze eco-vriendelijke accommodatie.

Laat de bijen het werk doen

Een bijzondere ervaring op het Pinè-plateau op 1100 m hoogte biedt het Bio BeeWellness Contadino di Gocce d’Oro, een programma met in de hoofdrol: de bij! Tijdens deze innovatieve bijentherapie lig je met maximaal vier personen op bedden van biologisch hooi in een uit dennenbomen opgetrokken massieve berghut. Aan de buitenkant zijn tien organische bijenkorven bevestigd die de geur van honing en was afgeven en het geluid van de bijen doorlaten. De aroma’s in combinatie met het zoemen zorgen gedurende anderhalf uur voor welzijn en complete ontspanning.

 

 

 

 

 

Comments are closed.