Turkije profiteert van slecht weer in Nederland: 25% stijging aantal boekingen

Het regenachtige weer in Nederland zorgt bij reisaanbieders voor een run op last minutes. Opvallend: Turkije profiteert hiervan. In een week tijd is er een stijging van 25% naar het populaire vakantieland. Zo constateert online reisaanbieder dé VakantieDiscounter.

Traditie

“Traditioneel zien we in de aanloop naar de meivakantie het percentage last minute boekingen toenemen. Slecht weer heeft altijd direct impact op de boekingen zeker als dit een schoolvakantie periode betreft. Afgelopen week zagen we daardoor een grote toename het aantal last minute boekingen t.o.v. de week ervoor. Het weekend was er een nog verdere toename door de tegenvallende weersvoorspellingen voor deze week”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Comeback Turkije

Turkije had het de afgelopen maanden moeilijk; na de aardbevingen begin februari nam de vraag naar vakanties in het land af. “We zien dit vaker na dergelijke gebeurtenissen. Vaak merk je dan na een paar weken weer stijgingen, zo ook nu. Turkije was echter nog niet op het oude niveau”, aldus Vlaanderen.

Het slechte voorjaarsweer heeft er uiteindelijk wél voor gezorgd dat het aantal boekingen naar Turkije verder stijgt; dé VakantieDiscounter signaleerde afgelopen week een stijging van 25% van het aantal boekingen naar het land.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Prijs is bij veel vakantiegangers een grote drijfveer om te kiezen voor een last minute meivakantie in Turkije. Je profiteert hier van lagere prijzen t.o.v. andere populaire landen. Turkije is – als je kijkt naar boekingen o.b.v. all inclusive – 33% goedkoper dan Spanje en 32% goedkoper dan Griekenland. Dit draagt bij aan een stijging van 25% van het aantal boekingen naar Turkije, die dé VakantieDiscounter afgelopen week signaleerde.

 

 

8 dagen o.b.v. all inclusive

  • Turkije € 402,-
  • Spanje € 594,-
  • Griekenland € 583,-

* Last minute meivakantie, week 17 of 18, peildatum 24-04. Gebaseerd op 8-daagse vliegreis voor twee personen, prijs p.p.

 

 

 

 

 

Comments are closed.