Dit zijn de mooiste fietsroutes van Nederland

Met de lente voor de deur is het de ideale tijd om eropuit te trekken en te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. In dit artikel delen we onze favoriete fietsroutes die je niet mag missen.

De Elfstedentocht

De Elfstedentocht is niet alleen bekend vanwege de schaatswedstrijd, maar ook vanwege een prachtige fietsroute. De route brengt je langs alle 11 steden van Friesland. Je fietst door de mooiste landschappen en langs historische bezienswaardigheden. Onderweg kun je genieten van een lekker Fries suikerbroodje of een kopje koffie op een gezellig terras. De route is ongeveer 235 kilometer lang.

Vergeet niet om voldoende drinken en snacks mee te nemen. En natuurlijk zorg je dat je fiets goed onderhouden is. Op BIKE24 vind je onderdelen voor de meest voorkomende e-bikes. Vergeet niet dat een e-bike sneller rijdt en meer slijt.

De Veluwezoomroute

De Veluwezoomroute is een 43 kilometer lange fietsroute die begint en eindigt in het gezellige plaatsje Rheden. Tijdens deze route fiets je door het Nationaal Park Veluwezoom, een prachtig natuurgebied met heidevelden, bossen en stuifzanden. Onderweg kom je over de bekende Posbank, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Ook staat een bezoek aan het schitterende Kasteel Rosendael gepland in deze route.

De Maasroute

De Maasroute is een 480 kilometer lange fietsroute die je langs de Maas voert. Je fietst door Nederland, België en Frankrijk en komt langs historische steden zoals Maastricht, Luik en Namen. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Maas en de mooie landschappen langs de route. Je kunt ook een deel fietsen.

 

 

Tulpen bekijken in de Bollenstreek

De Bollenstreekroute is een 35 kilometer lange fietsroute die je langs de beroemde bloemenvelden van de Bollenstreek voert. Tijdens het voorjaar staan hier miljoenen tulpen in bloei, een prachtig gezicht dat je niet mag missen. Onderweg kom je langs gezellige dorpjes zoals Lisse en Noordwijkerhout, waar je kunt genieten van een hapje en drankje op een terrasje.

Haarlemmer Trekvaart

Haarlemmer Trekvaart

De Utrechtse Heuvelrugroute

De Utrechtse Heuvelrugroute is een 30 kilometer lange fietsroute door het prachtige natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. Je fietst langs imposante kastelen, uitgestrekte bossen en heidevelden. Onderweg kom je langs gezellige dorpjes zoals Amerongen en Doorn, waar je kunt genieten van een hapje en drankje op een terrasje.

 

Deze 5 fietsroutes bieden je voldoende inspiratie om eropuit te trekken en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. De Fietsrondjes beginnen bijna altijd bij een NS station. De Fietsrondjes zijn voor elke type fietser geschikt. Of je nu een ervaren fietser bent of af en toe fietst. Met een e-bike worden de rondjes nog makkelijker.

 

 

 

 

 

Comments are closed.