Met de kinderen blij en schermvrij op vakantie in Tirol

Zin in een schermvrije vakantie vol actie en ontspanning? Ga dan met je gezin naar het prachtige Tiroler Zugspitz Resort. Voor meer quality-time en minder smartphone, zowel voor je kinderen als jezelf. Buiten geniet je van de prachtige natuur en op het resort zelf vind je enorm veel afwisseling.

Pizza bakken

De kids gaan een pizza bakken, knutselen, wandelen met Lama’s en boogschieten. En het activiteitenprogramma heeft nog veel meer te bieden: een sportieve kinder-Olympiade, bezoek aan de watervallen en skelteren op een levensgroot sportcircuit. Er is ook een megagroot zwemparadijs met avonturenglijbanen en een bioscoop, maar dat is dan wel weer met scherm.

 

 

Smartphone, iPad, TV, het lijkt of we ons niet meer kunnen vermaken zonder scherm. Helemaal schermvrij is misschien vrij rigoureus, maar je kunt natuurlijk goede afspraken maken over het gebruik van de smartphone tijdens de vakantie. Een verblijf in het Tiroler Zugspitz Resort maakt het in ieder geval een stuk gemakkelijker.

Midden in de schitterende Alpennatuur

Het luxe viersterren-superior-resort ligt aan de voet van de majestueuze Zugspitze, midden in de schitterende Alpennatuur. Voor kinderen is er een 1500 vierkante meter groot zwemparadijs met vijf avontuurglijbanen, piratenschip en junglebrug. Er is ook een 120 meter lange, dubbele wedstrijdglijbaan met tijdsaanduiding. De belevingswereld van 2 verdiepingen omvat een kartbaan, een speel- en chillruimte, een bouldermuur en een bioscoop.

Op het resort heeft elke dag van de week een eigen thema: sportdag, natuurbelevenisdag, beautydag, spelletjesdag, creatieve dag, kookdag of voorleesdag. Het kinderweekprogramma wordt wekelijks aangepast aan het seizoen en de behoeftes van de kids.

Volop vertier, ook buiten

Hoogtepunt is de 10.000 vierkante meter grote tuin met vijver waar kinderen zich uitleven in de buitenspeeltuin met trampoline en trapkartbaan. Voor avontuurlijke tieners is er een gevarieerd animatieprogramma. Er is ook een kinderopvang. Ouders en kinderen zijn welkom in de gezinswellness met familiesauna, familiestoombad en ontspanningsruimte.

Je kunt bij de boeking kiezen voor luxe kamers en suites in het nieuwe deel of een knus appartement met eigen keukentje in het appartementengebouw. In het sfeervolle restaurant geniet je elke dag van de traditionele keuken met regionale specialiteiten. Je kunt ook met je caravan of camper op een van de 190 comfortabele staanplaatsen op de 5-sterrencamping gaan staan.

Ook buiten is er vanalles te doen

Op steenworp afstand van het resort ligt het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn. De gondellift brengt je in tien minuten naar een hoogte van 2.962 meter. De rit in de panoramagondels is een belevenis op zich, want het biedt uitzicht op de toppen van vier landen en grote delen van de Tiroler Zugspitz Arena. Boven op de berg bezoek je de avonturenwereld Fascination Zugspitze waar je leert over de geschiedenis van de berg.

Je kunt met de gratis pendelbus vanuit het resort in tien minuten naar de Ehrwalder Almbahn rijden voor een tocht in de bergen met lichte wandelpaden, diepblauwe bergmeren en zicht op de Zugspitze. Gezinnen kunnen wandelen naar de idyllische Seebensee of naar de smaragdgroene Ehrwalder Almsee. Terug bij het bergstation bezoek je het Tirolerhaus met een enorm groot zonneterras.

 

 

Het Tiroler Zugspitz Resort ligt in het Oostenrijkse Ehrwald, net over de Duitse grens, en is uitstekend bereikbaar met de auto. Je vindt altijd wel een passend arrangement.

 

 

 

 

 

Comments are closed.