Ryanair voert 100% van zijn Amsterdam vluchten uit met SAF blend

Ryanair, Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag (12 april) aangekondigd dat het zijn samenwerking met ‘s werelds toonaangevende leverancier van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), Neste, heeft uitgebreid om zijn volledige vluchtschema van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) vluchten aan te drijven met een SAF mix van 40% vanaf 1 april.

Deze aanzienlijke toename van het gebruik van SAF vertegenwoordigt de nieuwste mijlpaal in de ambitieuze doelstelling van Ryanair om tegen 2030 12,5% van de vluchten met SAF uit te voeren en ondersteunt Ryanair’s Pathway to Net Zero tegen 2050 decarbonisatiedoelstellingen, waarbij de uitstoot van broeikasgassen met 32% wordt verminderd.

Thomas Fowler, Director of Sustainability van Ryanair, zei: “Ryanair is verheugd om onze samenwerking met Neste te verlengen om vanaf 1 april het aantal Ryanair-vluchten in Amsterdam met een 40% mix van SAF te verhogen van een derde van de vluchten naar onze hele Amsterdamse operatie. Het vergroten van het gebruik van SAF is een fundamentele pijler van onze Pathway to NetZero by 2050 decarbonization-strategie en deze toename in Amsterdam zal de uitstoot van broeikasgassen van onze vluchten vanaf daar met 32% verminderen. We kijken ernaar uit om onze groeiende samenwerking met Neste voort te zetten terwijl we verder werken aan onze doelstelling om tegen 2030 12,5% van de Ryanair-vluchten met SAF uit te voeren.”

 

 

Alexander Küper, Neste’s Vice President EMEA, Renewable Aviation voegde toe: “Het koolstofarm maken van de luchtvaart is belangrijker dan ooit en we zijn er trots op dat we Ryanair kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun ambitieuze Pathway to Net Zero in 2050. Het verhogen van het gebruik van SAF voor alle vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol is een belangrijke mijlpaal die Ryanair in staat stelt de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. gasemissies van haar activiteiten op de luchthaven.

 

 

We kijken ernaar uit om samen met Ryanair te blijven werken aan de vermindering van hun uitstoot, terwijl we onze jaarlijkse SAF-productiecapaciteit verhogen tot 1,5 miljoen ton per jaar tegen het einde van 2023.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.