Combineer wellness en naturisme

Naturisme is lekker in je vel zitten, maar naturisme + wellness is helemaal hemels! Dat de 7 kampeerterreinen van France4Naturisme stuk voor stuk op de mooiste plekken van Frankrijk liggen, zorgt al voor een weldadig effect op iedereen die er een ontspannende naaktvakantie viert. Nog meer stress valt van je af wanneer je een keuze maakt uit de uitgebreide wellnessprogramma’s van de campings. Van intense massages tot cryo- of thermotherapie: je voelt je na afloop een nieuw mens!

Op de 7 adressen van France4Naturisme vind je mooie, ruime kampeerplekken en een grote keuze in huisjes en andere accommodaties, in alle maten. Voor kinderen zijn er volop zwemmogelijkheden en de rijk gevulde, inclusieve activiteitenagenda’s maken het onnodig om het terrein vaak te verlaten tijdens je vakantie. Je kleren kunnen in de koffer blijven!

 

 

Het aanbod aan wellnessbehandelingen en massages is breed en iedere camping van France4Naturisme heeft andere specialiteiten. Een paar voorbeelden?

In de Médoc, aan de Atlantische Oceaan

Het zeewater van de Atlantische Oceaan heeft een verkwikkend effect op het afweersysteem dankzij de sporenelementen in de algen en het water zelf. Het ervaren team van het eigen thalasso- en spa centrum (1500 m2 groot!) biedt behandelingen als:

  • het Thalgo-ritueel: ‘een reis door Frans Polynesië’ met een scrubbehandeling met roze zand, een massagebad met
  • lagunewater en een massage met zakjes warm zand de Thalgo Cryosculpt: een afslank- en huidverstevigingstechniek op basis van cryotherapie, elektrostimulatie en thermotherapie

Een 4-daagse ‘Reis rond de wereld’ met scrubbehandelingen, pakkingen, baden en massages.Bélézy in de Vaucluse bij de Mont Ventoux. De lavendelgeur en het geluid van de krekels hier zorgen sowieso voor een streling van de ziel. Combineer dit heerlijke gevoel met

  • een ontspanningsmassage op maat, voor een langdurig effect op de dieper liggende spieren
  • een sportieve massage voor een betere doorbloeding en beter herstel na sport zonder kramp

Een verkwikkende massage voor het hele lichaam met kneed-, druk- en klopbewegingen een anti-cellulitismassage met zuignappen, voor het afvoeren van gifstoffen en een strakkere huid. De wellnessruimte heeft een sauna en stoombad.

Héliomonde vlak onder Parijs

Hier vinden naturisten een heerlijke – gratis – saunaruimte met stoombad, waar je gegarandeerd nieuwe energie opdoet. Na afloop kun je verder ontspannen in een fijne rustruimte met ligbedden, hangmatten en een leeshoekje. En dat allemaal met zicht op de prachtige natuur.

Le Sérigan plage nature aan de Middellandse Zee. Op deze camping is de balneoruimte gratis voor iedere gast vanaf 16 jaar. Ideaal om te ontspannen en om nieuwe, innoverende behandelingen te proberen. Zoals:

  • de revolutionaire lymfedrainagemethode van Renata Franca, voor onmiddellijke verlichting en ontspanning
  • de Skintao antirimpel-gezichtsmassage, voor een liftend effect op het hele gezicht, gebaseerd op Japanse massagetechnieken

De taoïstische Chi Nei Tsang buikmassage: een zachte, diepgaande en bevrijdende ervaring. De buik is immers het centrum van alle emoties.

Domaine de la Sablière in de ruige natuur van de Gard

Op Domaine de la Sablière is de sauna dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur en de toegang zit bij de prijs van de accommodatie inbegrepen. Tijdens het hoogseizoen zijn er – ook gratis – massage- en yogasessies. En wordt er iedere week een gezamenlijk modderbad aan de rivier georganiseerd: een origineel en gezellig wellnessmoment.

 

 

Riva Bella op Corsica

Een hoofdrol voor zeewater in dit thalassocentrum met uitzicht op de Middellandse Zee. Favoriete behandelingen zijn:

  • Salinea Cavitosonic: maakt de luchtwegen vrij, voedt de huid en geeft het lichaam een oppepper dankzij een fijne nevel van essentiële Corsicaanse oliën in combinatie met Emserzout
  • het zeewaterparcours, met water op 32°C en negen massages die zorgen voor drainage, het losmaken van gespannen gewrichten, een betere spierbeweging en nog veel meer. De behandeling eindigt in stijl in het buitenbubbelbad.

Extra fijn: de massagetafels staan in de openlucht, voor nog meer ontspanning dankzij het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond.

Arnaoutchot aan de Atlantische kust van Les Landes. Het wellnesscentrum Les Bassins d’Arna heeft een decor van weelderige tuinen vol fluitende vogels. Er is een ruime keuze uit behandelingen, massages en balneotherapie, zoals:

  • de driedaagse Evasion océane: een verkwikkende kuur met helende algen, scrubs, pakkingen, hydromassagebaden, massages en spabezoekduo-wellness
  • ouder-kind: er zijn maar weinig campings waar je samen met je kind kunt genieten van wellness, terwijl veel ouders dit graag doen. Behandeltijd en producten worden door ervaren personeel perfect gedoseerd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.