Sedona Chamber beëindigt het partnerschap met de gemeente en neemt toerismebeheer in nieuwe richtingen

De raad van bestuur van de Sedona Chamber of Commerce & Tourism Bureau (SCC&TB) stemde deze week unaniem om het toerismecontract met de stad Sedona niet te verlengen, waardoor nieuwe richtingen werden geopend voor bezoekersmarketing en -beheer in Red Rock Country, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de USA.

“Bestemmingen in kleine steden in het Westen die bekend staan ​​om hun openluchtrecreatie hebben te maken met uitdagingen op het gebied van overbevolking, milieuproblemen en hulpbronnenbeheer, en Sedona vormt hierop geen uitzondering”, aldus SCC&TB-bestuursvoorzitter Jennifer Perry. “Tegelijkertijd zijn onze economieën afhankelijk van het toerisme en concurreren we met andere bestemmingen om de toeristendollar.”

“Reizigers moeten weten dat Sedona klaar staat om u te verwelkomen terwijl ze beleefdheid verwachten die onze omgeving en levensstijl eert,” voegde ze eraan toe. “Het wordt tijd dat we bezoekers opnieuw uitnodigen en verantwoorde recreatie centraal stellen.” Sedona’s ‘Respect Red Rock Country’-tips behoren tot de vele hulpmiddelen die bezoekers praktische instructies en onderwijs bieden, zei ze.

“Als de enige gecertificeerde bestemmingsbeheer- en marketingorganisatie in de regio heeft de SCC&TB de mogelijkheid nodig om best practices volledig te implementeren die een duurzaam Sedona ondersteunen, en dat omvat ook het bevorderen van een duurzame economie”, aldus Michelle Conway, President en CEO van SCC&TB. “Ons bedrijfsleven vertrouwt op ons om het merk Sedona goed op de markt te positioneren”, voegde ze eraan toe. “Concurrerende bestemmingen promoten zichzelf agressief in reismarkten zoals Chicago, New York en Zuid-Californië, terwijl Sedona stemloos is.”

Report in Arizona

In de afgelopen jaren verschilden de Raad en de Kamer van mening over toeristische benaderingen, met name wanneer en hoe strategisch op de markt moet worden gebracht om langer blijvende, duurdere bezoekers aan te trekken. De Raad weigerde de afgelopen twee boekjaren bestemmingsmarketing te financieren.

 

 

“Het bezoek in de staat steeg tijdens de pandemie toen mensen het buitenleven opzochten, wat voor meer verkeer en verkeersopstoppingen zorgde en ervoor zorgde dat de gemeente de bestemmingsmarketing stopte”, zei Conway. “Toen het reizen na de pandemie echter werd hervat, betekent onze afwezigheid op de nationale markt dat we niet in staat zijn om te concurreren op kritieke reismarkten in het hele land”, voegde ze eraan toe.

VVV Sedona

De SCC&TB bezit en exploiteert het bezoekerscentrum in Uptown Sedona, VisitSedona.com, socialemediaplatforms die zijn ontworpen om op maat gemaakte berichten te leveren, en een verscheidenheid aan jaarlijkse publicaties. Het bezoekerscentrum zal dit jaar ongeveer 150.000 bezoekers verwelkomen en informeren, terwijl VisitSedona.com al meer dan 2,3 miljoen mensen heeft bereikt.

“We zullen deze activa beheren om het bezoek aan Sedona te maximaliseren door reizigers die deel willen uitmaken van de oplossing voor de uitdagingen van het overtoerisme,” zei Perry. Sedona, met een bevolking van minder dan 10.000, herbergt jaarlijks ongeveer drie miljoen reizigers.

 

 

Het SCC&TB/City-partnerschap is gefinancierd door een toeslag van 0,5 procent op de bedbelasting van de stad, vrijwillig aanvaard door hoteliers met dien verstande dat een percentage van de inkomsten het toerisme bevordert. “Aangezien de gemeente de afgelopen twee jaar heeft geweigerd toerisme te promoten, geen plannen heeft om het contract te hervatten, en gezien het feit dat we ervoor kiezen om het contract niet voort te zetten, verwachten we dat de gemeente die 0,5 procent als oneerlijk belastend voor onze accommodatie-industrie zal beschouwen’, zei Perry. De SCC&TB-raad zal ook samenwerken met partners over de hele staat en lokale bedrijven om structuren in de particuliere sector op te zetten om toerisme en marketing te beheren. “Het is een heel spannende tijd”, zei Conway. “Wat twintig jaar geleden werkte toen het Bureau voor Toerisme werd opgericht, werkt nu niet meer. We kijken ernaar uit om met hernieuwde energie en een nieuwe visie te leiden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.