Vier Pasen in Porto’s nieuwe culturele wijk WOW

De culturele wijk WOW in Vila Nova De Gaia, telt af naar Pasen. Van donderdag 6 tot maandag 10 april kunnen bezoekers genieten van chocolade-eierententoonstellingen, chocoladeworkshops, muzikaal entertainment, live cooking shows en zelfs een chocolademarkt. Ook aan de kids is gedacht. Van schilder- en knutselworkshops tot eitjes zoeken in de WOW-musea. Kortom een uitje voor het hele gezin!

Muzikale opening en een instawaardige fotospot

Het chocoladefestijn wordt geopend op 6 april om 18.30 uur met een concert van de ‘Banda de Música de Coimbrões’ op het centrale plein bij WOW. Deze muzikale omlijsting is niet alleen bewaard voor de opening, maar gedurende de overige dagen (behalve op 9 april) is er muzikaal entertainment voor jong en oud. Het reusachtige paasei – van maar liefst drie-en-een-halve meter hoog – op het central plein staat garant voor vele instawaardige foto’s.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek The World of Wine in Porto

 

Leer van chocolademeesters: Tia Cátia en Marco Costa

In de WOW Gallery naast het centrale plein kunnen bezoekers op 8 april vanaf 15.30 uur, een live-cooking show van meester-chocolatier Marco Costa bijwonen , waar hij een van zijn meest beroemde creaties zal maken.

Cátia Goarmon – beter bekend als Tia Cátia – presenteert haar recepten op het Portugese tv-kanaal 24 Kitchen, maar op 7 april is ze live aan het werk te zien bij WOW. Vanaf 14.30 uur zal ze haar befaamde krokante ‘salami’ eieren maken samen met chocolade-, vijgen- en amandelbrownies, die natuurlijk volop geproefd mogen worden. Bij aankoop van een WOW-museumticket is de toegang tot de live cooking shows helemaal gratis.

Speciaal voor de kids: chocoladeworkshops op Lemon Plaza en eierzoektochten

Tijdens de workshop “Chocolatinhos” mogen de kleintjes hun handen en monden vuil maken, want proeven hoort er natuurlijk bij. De workshop vindt plaats van 6 tot 10 april in Lemon Plaza om 11.00, 14.00, 15.30 en 17.00 uur. De prijs is € 20,00 per kind en omvat niet alleen de deelname aan de workshop, maar ook een kaartje voor het museum The Chcolate Story of een brunch bij resturant VP.

 

 

Naast de chocoladeworkshop kunnen kinderen op zoek naar de paashaas. Deze deelt niet alleen knuffels uit, maar ook heel veel chocolade. Dat wordt smullen! Daarnaast zijn er in de WOW-musea eierzoektochten, spelletjes en kunnen kinderen deelnemen aan schilder- en knutselworkshops. Een waar dagje uit voor het hele gezin!

Informatie over de prijzen

De prijzen blijven hetzelfde als gewoonlijk. Wie tickets koopt voor de musea tijdens het chocoladefestijn met Pasen, krijgt gratis toegang tot de live cooking show en tot de kinderworkshops schilderen en knutselen.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.