Bonaire organiseert eerste jaarlijkse Yoga & Wellness Festival in juni 2023

In juni vindt op Bonaire voor het eerst een nieuw, jaarlijks evenement plaats, het Yoga & Wellness Festival. De eerste editie wordt gehouden van 19 tot 25 juni 2023. Met dit festival haakt Bonaire aan op de wereldwijde trend die gericht is op welzijn, gezondheid, yoga en wellness. Het Yoga en Wellness Festival is een samenwerking tussen Tourism Corporation Bonaire (TCB), Bindu Yoga & Healing Centre (BINDU) en de wellnesssector op Bonaire.

Yoga op Bonaire

Tijdens het festival van een week staan twee yoga-retreats centraal. De internationaal bekende Ashtanga yogalerares Laruga Glaser verzorgt een retreat en lokale yogadocenten verzorgen het tweede yoga retreat. Tijdens de week worden tevens speciale wellnessbehandelingsprogramma’s aangeboden door deelnemende eilandpartners waaronder spa’s, fitness centra, restaurants en hotels, met ervaringen die gericht zijn op genezen, verjongen, ontspannen en ontdekken.

Op de laatste dag vindt een yogafestival plaats op Te Amo Beach, waar bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende yoga- en meditatieworkshops en andere wellnessactiviteiten, genieten van live muziek en gezonde opties kunnen proeven bij diverse eetkraampjes. Ook is er een lifestylemarkt.

 

 

“Het organiseren van een jaarlijks yoga- en wellnessfestival is een geweldige manier om het eiland te promoten als een eersteklas bestemming voor gezondheid en welzijn. Daarnaast krijgen lokale bedrijven in de welzijnssector de kans zich aan een groter publiek te presenteren, evenals aanbieders van gezonde voeding en lifestyle-ervaringen, die een natuurlijke band hebben met deze sector”, aldus Miles Mercera, CEO van TCB.

Sport Week

Tussen 23 maart en 2 april vinden op Bonaire eveneens tal van sportevenementen plaats onder de noemer ‘Bonaire International Sport Week, It’s in Our Nature’. Deze sportweek is een gezamenlijk initiatief van INDEBON (OLB), TCB en de Fundashon Wega di Number Bonaire (FWNB). Hoogtepunt van deze week is het eerste internationale voetbalkampioenschap, Concacaf, dat op Bonaire wordt gehouden in het voetbalstadion van Rincon tegen het selectieteam van Turks & Caicos op 28 maart.

 

 

Daarnaast vinden er tal van balsporten voor teams plaats, van softball tot beach tennis met deelnemers uit naburige eilanden en uit Nederland. Ook wordt er een wandeling georganiseerd, evenals een fietsevenement, een hardloopwedstrijd en zijn er tal van andere festiviteiten zoals een Shopping Night op 25 maart en het culinaire evenement Taste of Bonaire op 1 april. Meer informatie is te vinden op www.BonaireIsland.com.

 

 

 

 

 

Comments are closed.