Atout France en partners lanceren campagne #ExploreFrance 2023

Atout France, de dertien regionale VVV-kantoren van continentaal Frankrijk en een twintigtal private instellingen presenteren met trots de derde editie van de campagne #ExploreFrance.

Duurzaamheid

Waar deze campagne de afgelopen jaren (2021 en 2022) ervoor moest zorgen dat toeristen weer voor Frankrijk zouden kiezen, is het doel in 2023 om Frankrijk nog meer als duurzame toeristische bestemming op de kaart te zetten. Uit een onderzoek van Atout France is gebleken dat een groot aantal toeristen duurzaamheid belangrijk vindt. Daarom is een marketingcampagne bedacht die op deze wens inspeelt. Slow tourism, duurzaamheid en authenticiteit zijn hierin de sleutelwoorden.

‘Van groots dromen, naar echt beleven’ is een uitnodiging om je mooiste dromen werkelijkheid te laten worden in Frankrijk!

2022 was een positief jaar voor Frankrijk op het gebied van internationaal toerisme: de omzet in deze sector bedroeg bijna 58 miljard euro. Dit komt met name door de terugkeer van veel Europese toeristen. Maar ook vanuit Noord-Amerika werd de weg naar Frankrijk teruggevonden. Hoewel de economische en sociale druk in 2023 nog steeds hoog is, beloven de reisintenties en de bezettingsgraad van accommodaties mooie resultaten voor de komende maanden. De #ExploreFrance-campagne moet deze trend voor het derde jaar op rij gaan ondersteunen. Het doel is om bezoekers te verrassen met een kant van Frankrijk die ze wellicht nog niet kennen.

Iedereen droomt van Frankrijk. Het is een land dat tot de verbeelding spreekt. Frankrijk geeft een gevoel van vrijheid met prachtige landschappen en bijzondere bezienswaardigheden als ongeëvenaard decor. Overal is de sfeer weer anders, of je nu wandelt in het bos, door de duinen of over bergpaden, of struint door charmante straatjes in idyllische dorpjes. In deze campagne worden plekken naar voren gebracht die tot nu toe een verborgen parel waren om de toeristenstroom beter te verspreiden over het land. De campagne stimuleert ook om Frankrijk te ontdekken op een milieuvriendelijke manier (denk aan wandelen, fietsen, etc.).

 

 

De #ExploreFrance-campagne van dit jaar zet niet alleen aan tot groots dromen, maar ook tot onthaasten, om de plekken die je bezoekt tot je door te laten dringen en om echt te genieten van het land, de ambachten, de dorpen en de lokale keuken. Het is een uitnodiging om bijzondere momenten te beleven en te delen. De campagne brengt het voor- en najaar extra onder de aandacht om te laten zien dat Frankrijk het hele jaar door het bezoeken waard is, ongeacht het seizoen.

 

 

De campagne gaat begin april van start in 10 Europese landen: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Nederland, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden en Oostenrijk. Voor de eerste keer zal de campagne ook uitgerold worden in de Verenigde Staten en Canada, omdat deze markten momenteel sterk in opkomst zijn en veel potentie hebben. Olivia Grégoire, de Franse minister verantwoordelijk voor MKB, Handel, Ambachten en Toerisme: “Duurzaam toerisme is niet zomaar een trend, maar een belangrijke ontwikkeling. En Frankrijk moet hierin meegaan. Sinds de pandemie zijn de toeristenstromen gediversifieerd. De reisgewoontes veranderen en het toerisme moet zich hierop aanpassen, zodat Frankrijk een topbestemming blijft voor toeristen. Deze campagne biedt de gelegenheid om een nieuwe vorm van toerisme te bevorderen dat meer gericht is op duurzaamheid, respect voor de biodiversiteit, bezinning en ontdekking.”

Plezier langs het water in Annecy

 

 

 

 

 

Comments are closed.