Ontdek de Nederlandse Waddeneilanden op vakantie

Vijf eilanden in het noorden van Nederland vormen samen de Waddeneilanden. Deze kustbestemming is de beste keuze voor een vakantie aan zee. Elk eiland biedt een eigen cultuur, een uniek landschap en de bijbehorende levensstijl. Dat maakt de Waddeneilanden zo anders dan de rest van Nederland. Welk eiland kies jij voor je volgende vakantie? Ontdek de attracties en activiteiten op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland & Schiermonnikoog.

Op Texel kun je heerlijk fietsen

De Waddeneilanden hebben een rijke geschiedenis die terug te vinden is in verschillende historische bezienswaardigheden. Op Ameland bezoek je de vuurtoren, en op Vlieland is de oude kerk uit de 12e eeuw een must-see.

Lammetjes kijken op Texel

Texel is niet alleen bekend van de jutters die aangespoelde items van het strand jutten. Het Texelse lam is elk jaar opnieuw rond maart een graag bezochte attractie. De schattigheid van de pasgeboren lammetjes trekt vele toeristen naar dit eiland dat bij de provincie Noord-Holland hoort. Er is zelfs een heuse lammetjesradar waarop je kunt bekijken waar de pasgeboren lammeren te bezichtigen zijn. Zo wordt jouw vakantie Waddeneilanden een vakantie om nooit meer te vergeten voor de hele familie.

Waar zijn de lammetjes?

Waar ga je slapen op de Wadden?

Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar op de Waddeneilanden. Deze variëren van campings en vakantieparken tot vakantiehuis Ameland en bed & breakfasts op Terschelling. Hier zijn enkele aanbevelingen:

Camping

Voor degenen die van kamperen houden, zijn er verschillende campings op de Waddeneilanden. Op Texel is bijvoorbeeld Camping Kogerstrand een populaire optie met vanwege het uitzicht op de duinen en daarachter het zandstrand.

 

 

Vakantieparken

Er zijn ook verschillende vakantieparken die je kunt boeken op de Waddeneilanden. Dat zijn bijvoorbeeld Landal Beach Resort Ooghduyne op Texel en Roompot Vakantieparken op Ameland. Het Groninger eiland Schiermonnikoog kun je alleen met de fiets of openbaar vervoer bezoeken en is niet toegankelijk met de auto. Veel mensen denken dat Schiermonnikoog geen vakantiehuizen heeft, niets is minder waar. Ook op Schiermonnikoog kunnen toeristen overnachten en genieten van het ruisen van de Waddenzee.

Hotels

Voor diegenen die op zoek zijn naar meer luxe accommodatie, zijn er ook verschillende hotels op de Waddeneilanden. Op Terschelling is bijvoorbeeld Hotel Schylge een aanrader omdat het een prachtig uitzicht op de haven biedt. Op alle eilanden kom je aan met de veerboot dus een verblijf bij de haven scheelt je weer een lokale transfer. Je vindt de dienstregeling en ticketprijzen op de websites van de veermaatschappijen.

 

 

Strand, strand en nog meer strand

Elk waddeneilanden staat bekend om zijn prachtige stranden. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen of een watersport beoefenen? Voor elk is er wat wils. Enkele van de populaire stranden zijn:

  • West aan Zee op Terschelling
  • Paal 17 op Texel
  • en Nes op Ameland

Bezoek de natuurreservaten op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden bieden een prachtige natuurlijke omgeving met verschillende natuurreservaten die je kunt verkennen. Op Texel vind je het Nationaal Park Duinen. En op Terschelling is het Europees Natuurreservaat Boschplaat zeker een bezoek waard.

En de leukste manier om de Waddeneilanden te verkennen is natuurlijk op de fiets fiets. Er zijn verschillende fietspaden op elk eiland die je kunt volgen en fietsen zijn te huur op verschillende locaties op de eilanden. Het kan flink waaien op de eilanden dus zorg dat de batterij van je e-bike goed opgeladen is bij aanvang van je Wadden Fietsrondje.

 

 

 

 

 

Comments are closed.