Een creditcard op reis is onmisbaar

Als je op reis gaat is een creditcard onmisbaar om betalingen in het buitenland te doen. Veel hotels en autoverhuurders stellen een creditcard zelfs verplicht. Met zoveel opties kan het lastig zijn om de beste reiscreditcard te kiezen. Hier zijn enkele zaken waar je op moet letten.

Handig voor je betalingen

Veel mensen hebben angst voor een creditcard. En dat is onterecht. Als je een creditcard gebruikt zoals je jouw pinpas gebruikt loop je niet het risico om meer uit te geven dan je hebt. Elke creditcard heeft een bepaalde limiet dat je maandelijkse mag uitgeven. Autoverhuurders en ook hotels blokkeren vaak een bedrag als borg op je creditcard. Dit kan al €1.000 zijn. Dus zorg ervoor dat je limiet hoog genoeg is zodat je ook nog ruimte hebt om andere betalingen te kunnen doen.

Wat is de beste creditcard op reis?

Een eenduidig antwoord is niet te geven op de vraag welke creditcard het beste is voor op reis. Er zijn grofweg 3 type kaarten op de markt:

  • Mastercard
  • Visa
  • American Express

Elke type kredietkaart heeft zijn voordelen. Het maakt ook nog uit of je de kaart direct van de creditcard maatschappij afneemt of via je eigen bank. In Nederland krijg je een amex-kaart in de regel alleen direct van American Express Nederland. Dus wil je de beste creditcard voor reizen aanvragen? Kijk dan naar je toekomstige reiswensen.

Reis je buiten de EU?

Als je een rekening betaalt die niet in euro’s is rekent een creditcardmaatschappij daar een percentage kosten voor. Ook hanteert het bedrag hun eigen koers. Het voordeel is dat je automatisch de beste koers krijgt die je creditcardbedrijf hanteert. Die is altijd voordeliger dan wanneer je op de betaalautomaat kiest om te betalen in Euro’s. Dit raden wij altijd af. Betaal altijd met de lokale munt.

Een handige reisverzekering

Veel creditcards bieden tegenwoordig een reisverzekering of een reisongemakkenverzekering. Is je bagage te laat of kwijt? Dan heb je recht op een vergoeding. Zo kom je de 1e dagen goed door. De reisverzekering dekt verlies van spullen op reis zoals zonnebrillen, iPads etc. Sommige creditcards bieden zelfs de mogelijkheid op contant geld te krijgen mocht je helemaal niets meer hebben omdat je beroofd bent of omdat je passen weg zijn. Dat is een geruststellende gedachte. En wat te denken van een geannuleerde vlucht? Handig als je dan aanspraak kunt maken op je reisverzekering.

 

 

Spaar punten

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die gratis vliegt met de creditcard punten. Jij kunt dat ook. Voor elke euro die je met de creditcard uitgeeft (dus ook als je niet op reis bent) spaar je punten of miles. Dat kan aardig oplopen als je de creditcard ook voor veel (dagelijkse) uitgaven gebruikt of bij die grote reis van 4 weken dwars door Amerika. Zo spaar je veel mijlen die je kunt gebruiken voor een gratis vliegticket voor dat culinaire weekendje Barcelona.

 

 

Elke creditcard heeft jaarlijkse kosten. Deze zogenaamde jaarbijdrage betaal je op het moment dat jouw creditcard aanvraag is goedgekeurd. Vervolgens komt dit bedrag elk jaar automatisch op je kaart op de datum dat je kaart vernieuwt. Wil je geen jaarlijkse kosten? Kies dan voor een prepaid creditcard. Let er wel op dat de kaart die je aanvraagt of geaccepteerd wordt door autoverhuurders, als je hem ook daarvoor wilt gebruiken. Bij autoverhuur moet de creditcard sowieso altijd op naam van de hoofdbestuurder staan. Je kunt dus geen creditcard van je partner voor autohuur gebruiken.

Als laatste tip raden we je aan om je reiscreditcard op tijd aan te vragen en te activeren, zodat je hem kunt gebruiken tijdens je reis en eventuele problemen vooraf kunt oplossen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.