In deze wintersportlanden heb je de grootste kans op een verkeersongeluk

Ski’s goed vast op het dak, thermoskan met warme koffie mee alles lijkt klaar om veilig op de wintersportbestemming aan te komen. Maar waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer wil je ongehinderd op de skipiste aankomen? Dat is eigenlijk in het wintersport land bij uitstek.

In de winter heb je meer kans op pech

Uit onderzoek van Independer op basis van de cijfers van Eurostat blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Maar ook bij een wintersport in Duitsland is het oppassen geblazen net als bij een reis door België.

Bron: Independer

Bij de Ooster- en Zuiderburen moet je al uitkijken

In Oostenrijk waren er per 10.000 inwoners 42,8 verkeersslachtoffers. Het gaat dan om zowel gewonden in het verkeer als ongelukken met een dodelijke afloop. Dit aantal is bijna dubbel zo hoog als het Europese gemiddelde van 21,8 slachtoffers per 10.000 inwoners. Ook bij onze Oosterburen moet je goed uitkijken, want Duitsland staat op nummer twee met 39,7 slachtoffers. “Laten we vooral hopen dat je veilig op de wintersportbestemming aankomt, maar de cijfers laten wel zien dat het goed is om van te voren de autoverzekering goed te checken. Heb je ik nog wel de autoverzekering die bij mij, mijn auto en ook bij de inzittenden past?”, aldus expert autoverzekeringen Menno Dijcks van Independer.

Kijk vooral goed uit Tirol

In Oostenrijk liggen dan weer de cijfers het hoogst in het westelijk deel. Laten daar nu net de populaire wintersportplaatsen in de Alpen liggen. Dan kun je denken aan: Sankt Anton Am Arlberg, Ischgl en Saalbach Hintergelmm. Deze regio (West-Oostenrijk) is goed voor zo’n 50 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners. Het zijn ook de wintersportplaatsen die veel Nederlanders bezoeken. Independer auto-expert Menno Dijcks:

“Mocht je onverhoopt in een verkeersongeluk terecht komen, dan is het goed te weten dat het wegslepen van de auto altijd onder de autoverzekering valt. Wil je zorgen dat de schade aan je eigen auto ook wordt vergoed. Kies dan voor een allrisk verzekering. Vergelijk het goed voordat je vertrekt.”

 

 

Ons land relatief veilig

Wanneer je naar Frankrijk gaat voor de wintersport, dan is vooral de reis door België gevaarlijk. Frankrijk heeft 9,1 verkeerslachtoffers per 10.000 inwoners. Dat is nog minder dan de helft van het Europees gemiddelde. Maar dan is het weer oppassen met de doorreis door België. Onze Zuiderburen staan met 32,2 slachtoffers per 10.000 inwoners op de Europese vierde plaats. Met 11,7 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners eindigt Nederland op een 23e plaats in de Europese lijsten.

 

 

Als je dat dus vergelijkt met West-Oostenrijk, dan is het 4,5 keer zo laag. Kijk hier voor kaarten van de regio of het land waar je op vakantie gaat: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/auto-buitenland/onderzoek/wintersport-verkeersongelukken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.