Duitsland in de spotlights tijdens de Fiets en Wandelbeurs

Vakantieland Duitsland staat drie dagen lang extra in de schijnwerpers op de Fiets en Wandelbeurs. Na drie jaar afwezigheid vindt de beurs op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Onder de hashtag #DuitslandDichtbij presenteert het vakantieland nr. 1 voor Nederlanders zijn veelzijdige fiets- en wandelaanbod.

Kloster SEEON

Duurzaam Duitsland

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema bij de keuze van een bestemming en Duitsland past met het veelzijdige aanbod prima binnen deze trend. Zo zijn er veel klimaatvriendelijke accommodaties, restaurants die streekproducten serveren en veelzijdige natuurgebieden. Je bent er in een mum van tijd met een van de vele treinverbindingen of met eigen vervoer. Ideaal dus voor een wandel- of fietsvakantie dicht bij huis.


“Ook in 2023 blijft Duitsland de populairste buitenlandse bestemming voor Nederlanders”, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, en verwijst naar het meest recente ANWB-ledenonderzoek. Activiteiten in de natuur zoals fietsen en wandelen bij de buren zijn volgens Klare al jarenlang in trek bij Nederlanders. 20 procent van alle ANWB-respondenten wil gaan kamperen. “Vakantie op de camping blijft dus een trend, maar dan wel met de 3 c’s: comfort, charme en creativiteit”, aldus Klare. Met een relatief hoog aantal bekroonde campings scoort Duitsland ook op dit gebied.

 

 

Ons buurland heeft voor liefhebbers van actieve vakanties veel te bieden. 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken maken Duitsland een land vol natuurpracht. Ook qua fiets- en wandelmogelijkheden is het land goed voorzien met 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan gemarkeerde fietsroutes.

 

 

Duitsland Paviljoen

In Hal 3 kun je alvast een voorproefje nemen van een vakantie in Duitsland. Met behulp van een VR-bril vlieg je met een drone over de mooiste Duitse natuurgebieden en ontdek je deze vanuit een heel ander perspectief. Wil je een blijvende herinnering aan de beurs? Kom dan naar onze photobooth voor een foto met je favoriete Duitse achtergrond. Doe ook meteen mee met onze quiz en maak kans op een hotelovernachting in het ‘Best Western Hotel zur Post’ in Bremen.

Lezingen Duitsland Zaal

Reisjournalisten en Duitslandliefhebbers nemen je tijdens lezingen mee naar de mooiste fiets- en wandelgebieden aan de andere kant van de grens. Zo vertelt Joost Vermeulen over de Limes (wandel)route, Bert Sitters over de grensoverschrijdende fietsroute van Roermond via de Eifel naar Luxemburg en Margo Peters over de Oranjefietsroute. Robert van Weperen ontdekte dat de regio van de ‘Bergische Drie’ (Remscheid, Solingen en Wuppertal) een prachtig fietsgebied is. Ook pelgrimsroutes komen aan bod, keuze genoeg dus.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 24, 25 februari en 26 februari 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 5 piek korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik hier voor kaartjes met korting

 

 

 

 

Comments are closed.