Unieke kasteelsieraden te koop op Kasteel Ammersoyen

Sinds kort verkoopt kasteel Ammersoyen unieke kasteelsieraden. Een armband en oorbellen in druppelvorm van lichtblauw agaat zijn verkrijgbaar, geïnspireerd op het portret van een dame uit het kasteel.

Historische informatie

Bij de aanschaf van de sieradenset ontvangt men een kaartje met hierop de historische informatie van de dame uit het kasteel waarop de set geïnspireerd is. Voor kasteel Ammersoyen is dat Catharina van Arkel. Door de kleding die Catharina draagt, lijkt ze volwassener dan ze in werkelijkheid is. Op dit portret is ze pas acht jaar oud. Ze draagt een rood fluwelen jurk met kettingen, een kanten kraag, een haarsierraad van struisvogelveer en een zakdoek in haar linkerhand. De sieraden hebben een basis van geel koper en zijn vervolgens verguld, 18k en nikkelvrij.

 

 

De prijs voor een set oorbellen of een armband bedraagt € 17,50 en zijn verkrijgbaar in de kasteelwinkel van kasteel Ammersoyen. De winkel is te bezoeken op zondag 12 en 26 februari en zondag 5 maart tijdens de openingstijden van het kasteel, van 11.00 – 17.00.

Openingstijden kasteelwinkel kasteel Ammersoyen: zondag 26 februari en zondag 5 maart 2023. Tijd: 11.00-17.00 uur. Locatie: kasteel Ammersoyen – Kasteellaan 1, Ammerzoden.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.