Hier is laadstress op reis verleden tijd

Laadpaal onvindbaar. Een stopcontact achter slot en grendel. Of een paal die na 10 pogingen nog niet werkt. Voor de groeiende groep mensen met een elektrische auto is deze stekkerstress op reis heel herkenbaar. Met de boekingssite SleeperCharger is dat verleden tijd. Het is de eerste plek waar reizigers door heel Europa 100% zeker kunnen kiezen uit 60.000 hotels met een gegarandeerde laadpaal binnen 250 meter.

Hoezo gegarandeerd een laadpaal binnen 250 meter?

Bij boekingssites valt toch een simpel vinkje te zetten voor “auto opladen bij accommodatie”? Deze informatie wordt echter gebaseerd op wat een hotel zelf opgeeft. Uit een verkenning door SleeperCharger blijkt dat 40% van de opgegeven stroompunten op locatie niet werkt of niet voldoet.

10.000 hotels een laadpaal op het terrein

SleeperCharger werkt samen met Expedia Group en biedt 10.000 zakenhotels, recreatiewoningen en bijzondere accommodaties aan met een laadpaal. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Expedia’s nieuwe Rapid 3 API. SleeperCharger biedt reviews, scores en alle faciliteiten aan, net zoals mensen gewend zijn bij Expedia. Daarnaast worden de mogelijkheden van Expedia benut om snel en simpel te boeken en werkt de site ook met variabele prijzen.

Meerdere laadpalen voor EV en hybride auto’s naast deze accommodatie

Binnen 5 minuten lopen nog 50.000 hotels

SleeperCharger heeft ook alle openbare toegankelijke laadpalen binnen 250 meter gekoppeld aan beschikbare hotels en accommodaties. Hierdoor komen via SleeperCharger.com 50.000 extra hotels beschikbaar
Het bedrijf is hiermee per direct de grootste aanbieder van hotels met geverifieerde laadpalen. Na lang rijden en een bijna lege accu biedt dat rust.

Persoonlijke frustraties reden voor start bedrijf

Achter SleeperCharger staan twee gedreven ondernemers met een missie, namelijk Andrew Morten en Victor vanTol. Andrew Morten richtte eerder de reisondernemingen TravelEssence, Little America op, als ook Downunder en America travel specialists. Zijn ondernemingen zijn internationaal actief in de Benelux, het Verenigd Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Victor van Tol is onder andere de oprichter van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland.. Binnen SleeperCharger bundelen zij hun kennis, ervaring en netwerk in de werelden van duurzaam reizen en mobiliteit.

Andrew boekte een accommodatie in Vosage National Park in Frankrijk. Deze zou een laadpaal aanbieden. Het was echter een 240v stopcontact. Vervolgens sloegen de stoppen door en was er geen stroom meer.
Victor kende problemen met laadpalen die er niet waren of werkten tijdens een weekend wintersport in Winterberg. Na een kapotte laadpaal strandde hij met een praktisch lege accu bij de gratis laadpaal van de Lidl, oftewel een veredeld stopcontact die vervolgens bezet bleek te zijn.

Andrew Morten over het waarom achter SleeperCharger: “Onbezorgd op reis met de elektrische auto. Wie wil dat nou niet? De realiteit is echter totaal anders. In het buitenland zijn de laadpalen bij hotels vaak traag, kapot of onvindbaar. Als fervent elektrische rijders van het eerste uur weten wij uit eigen talrijke ervaringen dat het leidt tot stress en frustratie. Met SleeperCharger zijn die zorgen verleden tijd”

 

 

Victor van Tol over wat SleeperCharger biedt: “Als je met je elektrische auto op stap gaat, dan moet je niet na hoeven denken over de vraag of een laadpaal er wel of niet is. Met SleeperCharger is die stress verleden tijd. Jouw hotel of vakantiehuis heeft een werkende laadpaal beschikbaar. Wij maken dat mogelijk. Boeken gaat direct, simpel en snel.”

Gigantische groeimarkt. Totaal 9 miljoen auto’s in NL. 174.000 elektrisch

SleeperCharger werkt over heel Europa met een Engelstalige, Nederlandse en Duitse website. Alleen Nederland heeft nu al 9 miljoen personenauto’s. Daarvan zijn er 174.000 elektrisch. In 2030 moeten alle nieuwe auto’s (ca. 500.00 nieuw verkocht op jaarbasis) elektrisch zijn. Het aantal mensen dat op vakantie gaat met een elektrische auto groeit ieder jaar hard. Het aantal laadpalen in Europa gaat deze groei in elektrische auto’s niet bij kunnen houden. Daardoor wordt het nog belangrijker om zeker te zijn van een laadpaal als je op vakantie gaat met een elektrische auto. Er moeten 3,5 miljoen laadpalen in Europa komen in de komende jaren. SleeperCharger zorgt ervoor dat mensen direct weten of die laadpaal er ook echt is en werkt.

 

 

Laadpaal zoekt hotel

In 2023 wordt SleeperCharger ook een aanbieder van laadpalen voor kleinschalige hotels of bijzondere locaties. Het bedrijf gaat hoteleigenaren, bijvoorbeeld familiebedrijven helpen om geverifieerde laadpalen aan te leggen, zodat het aanbod in Europa bij hotels, glampings en recreatieparken groeit. Ook zorgt SleeperCharger er zo voor dat een accommodatie vaker wordt geboekt. SleeperCharger gaat er ook voor zorgen dat laadpalen bij hotels direct gereserveerd kunnen worden. Daarmee zijn mensen verzekerd van een beschikbare laadpaal direct bij aankomst.

 

 

 

 

 

Comments are closed.