Kom in de voorjaarsvakantie naar het Drents Museum

In de voorjaarsvakantie geeft kinderboekenauteur en filosoof Stine Jensen in het Drents Museum een familielezing genaamd Smaken verschillen. Ook is de vakantie het uitgelezen moment om met het hele gezin de tentoonstelling Sterven in schoonheid te bekijken. Het museum maakte bij deze tentoonstelling een route speciaal voor families.

Nederland – Drenthe – Assen – 03-02-2023
Drents Museum.
Foto’s met ‘modellen’ voor PR doeleinden.
Foto: Drents Museum /Sake Elzinga

De lezing en familieroute zijn gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders en verzorgers. De route is gratis bij een bezoek aan het museum (kinderen tot 18 jaar gratis toegang). Kaarten voor de lezing van Stine Jensen (26 februari, 14.00-15.00 uur) zijn voor € 4 (kinderen) en € 6 (volwassenen, exclusief museumentree) te koop op de site.

Nederland – Drenthe – Assen – 03-02-2023
Drents Museum.
Foto’s met ‘modellen’ voor PR doeleinden.
Drents Museum

Stine Jensen is onder meer bekend van Het grote boek van Mooi en Lelijk. In dit boek schrijft ze over mooie en lelijke taarten, en mooie en lelijke kamers. Kortom, over hoe smaken verschillen. In de familielezing op 26 februari verkent ze eerst samen wat filosoferen eigenlijk is. Daarna bespreekt ze wat schoonheid inhoudt. Vragen die aan bod komen zijn Wat vind jij een heel mooi woord? en Wat vind je het mooiste kunstwerk dat je ooit hebt gezien?

 

 

Familieroute Pompeï

Met de familieroute ontdekken families samen de tentoonstelling Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum. Hierin staat het rijke Romeinse leven van vóór de allesverwoestende vulkaanuitbarsting centraal. Te zien zijn meer dan honderd kunstschatten uit Italië, zoals beelden van keizers en dieren en gouden sieraden. De route bevat verrassende opdrachten en leuke weetjes over bijvoorbeeld het dagelijkse leven in Pompeï. De familieroute is gratis af te halen bij de museumkassa.

Pingo en museumwinkel

Het museumbezoek kan worden afgesloten met een feestelijk gebakje of een lekkere lunch in de gezellige Bar Brasserie Pingo. Ook kan een kijkje genomen worden in de museumshop. Deze heeft een uitgebreid assortiment met onder andere kinderboeken.

 

 

Stine Jensen

Stine Jensen is, naast filosoof en schrijver, programmamaker bij omroep HUMAN. Voor kinderen maakte ze de televisieprogramma’s Dus ik ben jr. en het tienerfilosofieprogramma Denktank. Naast Het grote boek van Mooi en Lelijk schreef ze onder andere het kinderboek Lieve Stine, weet jij het?, dat werd bekroond met de zilveren griffel.

 

 

 

 

 

Comments are closed.