25 procent meer boekingen bij Vacansoleil

In de maand januari ontving Vacansoleil een kwart meer boekingen dan in januari 2019. Na de coronajaren constateert de touroperator voor campingvakanties dat Nederland vol inzet op een vakantie deze zomer. “Gemiddeld is het totaal aantal boekingen vanuit heel Europa terug op het niveau van 2019. In Nederland zien we 25% meer boekingen. Volop enthousiasme dus over het aanbod van Vacansoleil, zien wij uit de cijfers”, aldus Jacky Lambert van Vacansoleil. “Op vakantie met eigen vervoer, de vrijheid van een camping met de luxe die iedere vakantieganger zelf kan kiezen, blijkt populair.”

morning over waterfalls in Plitvice park, Croatia

De stijging van het aantal reservering vanuit Nederland is opvallend. “In de afgelopen drie jaren gingen minder mensen dan voorheen via ons op campingvakantie, maar dat kwam natuurlijk door corona”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. Het jaar 2019 was qua omzet een zeer goed jaar voor Vacansoleil. “Daarom zijn we ook zo blij met deze cijfers. Het geeft echt aan dat steeds meer Nederlanders voor een camping kiezen.”

Kroatië en Slovenië

De boekingen zijn verspreid over de 600 campings van Vacansoleil. In 20 Europese landen zijn accommodaties van de touroperator te vinden. En die vakantiegangers gaan niet alleen naar het altijd populaire Frankrijk of Italië. “Wij zien nu dat de Nederlander steeds vaker kiest voor landen als Kroatië en Slovenië. Bestemmingen waar we hele mooie campings op prachtige locaties in de aanbieding hebben, maar waar het prijsniveau ook vriendelijk is”, zegt Lambert.

 

Lees ook dit artikel: Het is weer CAMPINGtijd

 

Eigen vervoer

Door inflatie en de prijsstijgingen in Nederland wordt verondersteld dat de Nederlander de vakantiebestemming juist dichter bij huis zou zoeken. Uit de cijfers van Vacansoleil blijkt dat dit niet het geval is. Lambert: “Onze campings in Italië en Kroatië zijn hartstikke populair. Wij denken dat de vrijheid om er met eigen vervoer naartoe te gaan voor veel Nederlanders de doorslag geeft. Ze zijn bij ons 100% in control. Daarnaast zien we dat de luxe accommodaties uit het aanbod het meest populair zijn.”

 

 

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar: vakantie! In een kalenderjaar beleven bijna een half miljoen gasten van Vacansoleil de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping. Vacansoleil biedt vakanties aan op ruim 600 campings in 20 Europese landen. Als volledig Nederlandse onderneming staat het hoofdkantoor in Eindhoven. Vacansoleil is Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.

 

 

 

 

 

Comments are closed.