Eerste vernieuwde Emirates A380 komt in dienst

De eerste Emirates A380 die volledig is gerenoveerd in het kader van het retrofitprogramma van de luchtvaartmaatschappij, is vandaag ingezet op de dienst Dubai-London Heathrow, opererend als EK003.

Bekijk hier een timelapse video van de retrofitwerkzaamheden.

Verbeterde ervaring aan boord

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, zei: “Passagiers zullen het verschil merken zodra ze aan boord stappen – de ruime A380 zal er nog indrukwekkender en comfortabeler uitzien en aanvoelen. Met onze nieuwste interieurs en producten wordt de ervaring aan boord naar een hoger niveau getild in alle cabines. Overigens stelt het ons in staat om meer Premium Economy stoelen aan te bieden om aan de vraag van reizigers te voldoen. Ik ben er bijzonder trots op dat deze renovatie is ontworpen, uitgevoerd en voltooid in onze eigen faciliteiten in Dubai, volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het toont de luchtvaartcapaciteiten en -infrastructuur van wereldklasse die binnen Emirates en hier in de VAE bestaan.”

Nieuw ontwerp

De volledig vernieuwde A380 is voorzien van de nieuwste producten en interieurs van Emirates in alle cabines, waaronder 56 Premium Economy Class-stoelen op het hoofddek, en nieuwe kleurenpaletten die zichtbaar zijn in de vloerbedekking en wandpanelen. Op het bovendek zijn de stoelen in de First en Business Class uitgerust met de nieuwste crèmekleurige lederen bekleding en een lichtere houtafwerking. Het kenmerkende ghaf-boommotief van Emirates is ook prominent aanwezig in het interieur, inclusief met de hand gegraveerde panelen in de First Class Shower Spa.

Het volgende Emirates A380-toestel dat een make-over krijgt, is de A6-EUW, en de werkzaamheden zullen naar verwachting eind deze maand voltooid zijn.

 

 

67 A380-toestellen en 53 B777-toestellen

Naarmate het programma vordert, zullen de ingenieurs gelijktijdig aan 2 toestellen werken. Dit betekent dat elke acht dagen een vliegtuig uit dienst wordt genomen en naar Emirates Engineering wordt overgebracht. Tegen 2024 zijn alle 67 voor renovatie bestemde A380’s terug in dienst. Emirates begint dan met de 53 Boeing 777’s die op de planning voor dit project staan. De luchtvaartmaatschappij verwacht het programma in 2025 af te ronden.

 

 

Om het grootste bekende vliegtuigrenovatieprogramma in de luchtvaartgeschiedenis te leveren, heeft Emirates 190 nieuwe projectmedewerkers aangeworven en werkt het samen met 48 belangrijke partners en leveranciers die ook honderden geschoolde werknemers hebben aangenomen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.