Aantal campingvakanties in Kroatië steeg de afgelopen vijf jaar met 38%

Kamperen zit in ons bloed. Nederland kent maar liefst 3.5 miljoen kampeerders en nergens ter wereld zijn er zoveel caravan-bezitters. Ook neemt het aantal personen dat naar Kroatië vertrekt voor een campingvakantie sterk toe in vergelijk met andere vakantielanden.

Kroatië steeds populairder

Het aantal campingvakanties in Kroatië is de afgelopen jaren gestegen van 7.3% in 2017 naar ruim 13.2% in 2022, zo blijkt uit data van Vacansoleil. Dit komt dit neer op een stijging van 38% van het totaal aantal boekingen bij de Europese marktleider in campingvakanties. De streek Istria wint het met 71.1% als populairste bestemming, gevolgd door 22% van de personen die afreizen naar Dalmatia. De meest populaire campings waarvoor gekozen werd waren onder meer Bijela Uvala, gevolgd door Lanterna Premium Resort en Bi Village.

 

 

“De grootste reden van de toename van het aantal reizen naar Kroatië is te wijten aan de ontwikkeling op het gebied van kwaliteit van de campings. Kroatië is volop bezig met optimalisatie op dit gebied en verbetert in het aantal luxe faciliteiten dat gasten wordt geboden, zoals grote zwembaden, een brede selectie aan entertainment, ontbijtservice en de luxe accommodaties”, geeft Jacky Lambert, Commercieel Directeur bij Vacansoleil, aan. “Daarnaast zorgt een stijging in de bekendheid over de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden ervoor dat Kroatië een alsmaar populairdere bestemming wordt. Ik verwacht dat de groei ook de komende jaren zal doorzetten.”

Toename in glamping

Ook tonen cijfers van Vacansoleil dat er steeds meer wordt gekozen voor glamping, ofwel ‘Glamorous camping’. Een vorm van kamperen waarbij een er geen concessies meer gedaan hoeven te worden op luxe. Hierbij wordt overnacht in een moderne stacaravan, bungalow- of safaritent, inclusief comfortabele bedden, luxe badkamer en een volledig uitgeruste keuken, en in sommige gevallen gaat het zelfs een stapje verder met een vaatwasser, bubbelbad, butler-service en/of eigen barbecue. Waar een groot deel van de Nederlanders bij kamperen nog steeds denkt aan het slapen in een oncomfortabele tent en een wandeling naar het sanitair met de welbekende wc-rol onder de arm, heeft het rest de smaak van luxe inmiddels te pakken. De afgelopen jaren groeide zowel het aanbod in Europese glamping accommodaties, als het aantal boekingen. Ten opzichte van 2021 is een stijging van maar liefst 40% te zien in het aantal consumenten dat kiest voor deze nieuwe manier van kamperen.

 

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

“De toename in luxe, maakt dat kamperen haar weg zal vinden naar alle doelgroepen. Waar het merendeel van de campingvakanties nu nog wordt geboekt door gezinnen, verwachten we een shift naar meer stelletjes en jongeren. ‘Kamperen nieuwe stijl’ is voor iedereen!”, aldus Lambert.

 

Lees ook dit artikel: Wandelen op de Balkan

 

Dit is Vacansoleil

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar: vakantie. In een kalenderjaar beleven bijna een half miljoen gasten de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping van Vacansoleil. De touroperator biedt vakantie aan op ruim 600 campings in 20 Europese landen. Als volledig Nederlandse onderneming staat het hoofdkantoor in Eindhoven. De campingvakanties worden vanuit 13 Europese landen verkocht, naast Nederland: Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Polen, Engeland, Ierland, Slovenië en Spanje. Vacansoleil is Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.

 

 

 

 

 

Comments are closed.