Tulp Festival zet ook in april 2023 Amsterdam weer in bloei

Tulp Festival Amsterdam geeft gedurende de hele maand april 2023 kleur aan de hoofdstad en stuurt je op ontdekkingsreis langs 75 locaties met in totaal meer dan honderdduizend tulpen. Het is inmiddels een vertrouwd beeld, jaarlijks markeren in april bloeiende tulpen in grote kuipen en schalen doorgaande routes en verlevendigen Amsterdamse winkelstraten en -centra, pleinen en bruggen. In buurttuinen, parken en tuinen van musea en hotels komt de vroege voorjaarsbloem in de loop van april tot bloei.

Tulp Festival fleurt woonbuurten op en de fotogenieke tulp laat zich overal prachtig vereeuwigen. Kijk op www.tulpfestival.com voor alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. Volg het nieuws op Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival. Deel mooie tulpenplaatjes van het tulpfestival in Amsterdam op social media met de hashtags: #tulpfestival2023 #tulpfestivalamsterdam #tulpeninamsterdam #eentulpvooriedereamsterdammer.

Tulpenroutes

Tulp Festival Amsterdam vindt in april 2023 voor de 9e keer plaats. Nieuwe locaties in het Centrum zijn onder meer oostelijk de Prins Hendrikkade, de Plantage Middenlaan tegenover Artis en de Czaar Peterstraat. In Centrum-west is de Elandsgracht een nieuwe tulpenlocatie.

Net als voorgaande jaren is er een tulpenroute vanaf het Damrak de stad in, via Dam, Rokin, De Munt en Vijzelstraat naar het Weteringcircuit. Aan de overkant van het circuit staat op de Stadhouderskade een kilometerslange rij tulpen; een initiatief van ‘The Green Mile’, die deze stadsader wil vergroenen.

Vrolijk stemmende tulpen zijn te bewonderen op het Koningsplein, Leidseplein en het Museumplein en begeleiden je in de straten van het Museumkwartier. Op een wandeling in Oud-West is een tulpenstop op de buurtpleinen een aanrader, vanaf het Mercatorplein langs Kwakersplein, Bellamyplein, Witte de Withplein, Van Limburg Stirumplein helemaal naar het Frederik Hendrikplantsoen. Verderop in Nieuw-West verwelkomen tulpen je op het Osdorpplein en datzelfde is het geval in Zuid op het Gelderlandplein, in Zuidoost in de Amsterdamse Poort en in Noord op het Buikslotermeerplein bij winkelcentrum Boven ’t Y. Andere, vertrouwde, plekken in Noord zijn de IJpromenade, de Van der Pekstraat, Mosveld en Metrostation Noord. Nieuwe locaties in Noord zijn het Zonneplein, Mercuriusplein, Molenwijk, Banne en het NDSM-terrein.

Tulpen in de volle grond

Voor het eerst plantten scholieren en vrijwilligers in november tulpenbollen verspreid over het Vondelpark. Het is een verrassing waar ze in april 2023 zullen opkomen. Ook een verrassing – voor de bewoners – zijn de tien tulpenveldjes in verschillende stadsdelen die buurtbewoners gezamenlijk aanlegden met tulpen geschonken door Tulp Festival Amsterdam.

 

 

Wandelaars in het Amsterdamse Bos en in de fraaie Botanische Tuin Zuidas worden getrakteerd op verschillende soorten tulpen. Uitbundige tulpenpresentaties zijn ook te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum, in de historische tuin van museum Willet Holthuysen en in de tuinen van het Hilton Hotel aan de Apollolaan, en het Waldorf Astoria aan de Herengracht.

Deelnemers Tulp Festival 2023

Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2023 en zolang de tulp in de volle grond bloeit: Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Beurs van Berlage, BIZ OV Kalverstraat en Heiligeweg (Koningsplein, Muntplein), BIZ Leidseplein, BIZ Vijzel

 

 

Botanische Tuin Zuidas, Boven ’t Y, Bijenkorf, Compagnon, Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal, Eye, Gelderlandplein, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, iBulb, Museum Quarter, Museum Willet-Holthuysen, NEMO Science Museum, Osdorpplein, Rederij Kooij, Rijksmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, The Green Mile (Stadhouderskade), UvA Roeterseiland Campus, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, WFC Amsterdam.

 

 

 

 

 

Comments are closed.