Dit zijn 5 bestemmingen in Spanje waar je nog niet aan gedacht hebt

Wanneer je naar Spanje op vakantie wilt, kun je natuurlijk gaan voor de usual suspects: even rondneuzen in Madrid, het voetbalstadion van Barcelona in, of jezelf helemaal onderdompelen in het feestgedruis op Ibiza. Maar Spanje is veel meer dan grote steden, strand en feestvieren. In Spanje vind je namelijk ook adembenemende natuurtaferelen. Een paar van deze bijzondere bestemmingen en gebieden hebben we op een rijtje gezet.

Puente la Reina, Navarra

Selva de Irati in Navarra
Selva de Irati: een grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar je kunt je er wel een voorstelling van maken. Een dichtbegroeid bos, met veel schade, tegen een groene lucht en een bloedrode grond. Dit is het op één na grootste en best bewaarde beuken- en sparrenbos van Europa. Alleen het Zwarte Woud in Duitsland is groter. Als je van ongerepte natuur houdt, moet je hier zijn.

Wanneer je naar Selva de Irati in Navarra gaat, kun je fantastische foto’s maken en je vergapen aan alle schoonheid tijdens een fijne wandeling. Het ligt in de buurt van Pamplona, dus ook daar kun je nog eens eens kijkje gaan nemen.

Playa de las Catedrales in Galicië

Playa de las Catedrales is een fantastische plaats voor liefhebbers van strand, water en kliffen. De “parel tussen de rotsen”, volgens Eveline van Sunweb. Langs de kust van de provincie Lugo, waar Playa de las Catedrales onderdeel van is, staan enorme kliffen. Ze tellen wel meer dan 32 meter hoogte. Dankzij de wind en de zee, hebben ze bijzondere vormen gekregen. Het is heel wat spektakel. Wanneer het eb wordt, kun je tussen de gigantische bogen door wandelen.

Komt de vloed weer op? Dan kun je de miradores op. Dat zijn Spaanse uitkijkpunten, waar je een fantastisch uitzicht hebt op het strand. Je voelt je piepklein op Playa de las Catedrales, maar dat is juist wat dit gebied zo mooi maakt.

Minas de Riotinto in Andalusië

Mars is dichterbij dan je denkt. Tenminste, als je naar Minas de Riotinto gaat. Het landschap hier doet wel een beetje denken aan de planeet Mars. Dat het er hier zo uitziet, is te danken aan de vorming van mijnen. Het landschap wordt al meer dan 5.000 jaar door de mens bewerkt. De Iberiërs en Feniciërs groeven hier bijvoorbeeld al naar ijzer en koper.

 

 

Door al die werkzaamheden zien we nu allerlei kleuren en zelfs roodgekleurde rivieren. NASA doet onderzoek in de gesloten mijn op deze plek. Niet echt een plek waar je strandstoeltje neerzet om vakantie te vieren, maar wel een plek die je nog lang zal bijblijven.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

La Cuevas del Drac op Mallorca

Een stukje magie in Spanje: La Cuevas del Drac. Niet voor niets heet dit ‘De drakengrotten’, want je kunt je hier zo wat draken voorstellen. Tegelijkertijd schijnt de zon volop en zie je de druppels van de stalactieten goed. Hier op Mallorca zie je vier grote grotten, die tot wel 25 meter onder de grond reiken. Binnen in zo’n grot kun je vaak een ondergronds meer vinden. Het is met recht een bijzondere plek, waar je ook bijzondere foto’s kunt maken. Leuk als wallpaper voor op je laptop of je telefoon!

Mallorca

Parque Nacional de Ordesa in Aragón

Houd je van diepe valleien? Kun je genieten van hoge bergen? Is turquoise de beste kleur voor een rivier? Dan vind je dit natuurpark een fantastische plek. Het zijn namelijk de kenmerken van het nationale park van Ordese. Het ligt in de Pyreneeën, in Pirineo Oscense, om precies te zijn. Hier vind je ook de hoogste waterval van Europa. Rondom deze omgeving zijn zoveel mooie plekken te vinden.

 

 

Rijd de router land de canyon, de vallei en de beroemde waterval ‘La Cola de Caballo’ en je hebt de belangrijkste trekpleisters gezien. Dat je dit gewoon in Europa kunt vinden, is eigenlijk onvoorstelbaar.

fietsen in Aragon

 

 

 

 

 

Comments are closed.