Ontdek themaland Duitsland op de Fiets en Wandelbeurs 2023

Duitsland heeft prachtige natuurlandschappen en biedt eindeloze mogelijkheden voor actieve en ook duurzame vakanties. Op de komende Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs in Utrecht staat het volop in de schijnwerpers als themaland. Bezoekers kunnen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari kennismaken met de mooiste routes en regio’s aan de andere kant van de grens.

Glinsterende meren, geheimzinnige bossen waar wilde katten zich verstoppen en trotse herten rondstappen. Majestueuze bergen en zonovergoten wijngaarden langs rivieren. Duitsland heeft veel natuurschoon binnen de landsgrenzen. 16 nationale parken, 18 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken bieden een grote afwisseling aan flora en fauna. Wist je dat circa een derde van het Duitse grondoppervlak beschermd natuurgebied is?

Leinsweiler. foto Dominik Ketz

Leinsweiler

Wandel- en fietswalhalla

Voor actieve vakantiegangers is Duitsland een top-bestemming, die je via 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan fietsroutes kunt verkennen. Daarnaast is Duitsland dichtbij. In minder dan 4 uur sta je al midden in de Duitse natuur. Door te voet, met de fiets, trein of bus te reizen, beperk je je ecologische voetafdruk. Duitsland heeft een uitstekend transportsysteem met goede verbindingen, ook op het platteland. In veel treinen kun je verder je fiets meenemen tegen lage kosten of zelfs zonder vergoeding.

Duurzaam overnachten

Als bestemming heeft Duitsland alles in huis voor een bijzondere en duurzame vakantie. In het Sustainable Development Report van 2022 staat het zesde op een lijst met 163 landen. Veel hotels besteden aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. Of kies bijvoorbeeld voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf.

 

 

Duitsland op de beurs

Ontdek tijdens de Fiets en Wandelbeurs de vele fiets- en wandelmogelijkheden bij onze oosterburen in het Duitsland Paviljoen. Vlak bij het paviljoen is een themaland-terras, waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten. Ervaren reizigers vertellen verder in de Duitsland-lezingzaal over hun ervaringen. En Duitse regio’s presenteren hun mooiste fiets- en wandelroutes in stands bij het paviljoen.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 24, 25 februari en 26 februari 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 5 piek korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik hier voor kaartjes met korting

 

 

 

 

Comments are closed.