7x sportief het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar beginnen we massaal met goede voornemens. Na alle kerstdiners, champagne en oliebollen is het tijd voor gembershots, smoothies en koolhydraatarme recepten. Een gezondere leefstijl en vaker naar de sportschool gaan, behoren jaarlijks tot de meest genoemde voornemens. Wij tippen 7 actieve activiteiten zodat jij jouw sportieve voornemens in het nieuwe jaar zelfs op vakantie kunt volhouden.

Atlantische kust bij domein Arnaoutchot

Atlantische kust bij domein Arnaoutchot

Ontdek de beste surfspots aan de Atlantische Kust in Frankrijk

Zwemmen, surfen of kiten: watersportliefhebbers halen hun hart op tijdens een vakantie aan de Atlantische Kust in Frankrijk. De bestemmingen Biarritz, Hossegor, Seignosse en Capbreton staan in heel Europa bekend vanwege hun bijzondere surfspots. Hossegor wordt dankzij haar fantastische golven zelfs beschouwd als dé Europese surfhoofdstad van Europa. Andere plekken waar je met je surfbord de golven kunt trotseren zijn: Moliets, Vieux Boucau, La Graviere, Le Penon en Biscarosse.

Ook als je geen watersportliefhebber bent, heeft Frans Baskenland ontzettend veel te bieden. Wandel langs de GR10, sla een hole-in-one op een van de golfbanen, geniet van thalassotherapie aan de kust, fiets door oneindige dennenbossen of test je smaakpapillen tijdens het proeven van culinaire verrassingen.

Bewonder de onderwaterwereld in de Filipijnen

Met 7641 eilanden heeft de Filipijnen een enorm divers aanbod aan duikplekken. Of je nou beginnend of een zeer ervaren duiker bent, de Filipijnen biedt voor ieder wat wils. Door de ligging in de bekende koraaldriehoek in Azië, behoort de Filipijnen tot een van de beste duikplekken ter wereld. Van kleurrijke riffen en bijzondere koraalvissen tot mooie koraaltuinen.

Spot voshaaien bij Malapascua, walvishaaien rondom Oslob en Sogod Bay of bewonder scheepswrakken bij Coron. Voor schildpadden en grote scholen vissen ga je duiken rondom Moalboal. Gevorderde duikers gaan naar Apo Reef. Deze uitdagende duiklocatie is een paradijs als je gek bent op grote vissen als rifhaaien, hamerhaaien en mantaroggen.

Bird eye view van Texas

Texas barst van zipline parcours. Van pittoresk en ontspannend tot snel en extreem. Slinger tussen eeuwenoude cipressen bij Cypress Valley Canopy Tours in Spicewood. Tijdens een canopy-tour ervaar je de natuur met vijf ziplines, twee luchtbruggen en een abseil. De échte avonturiers kiezen voor een zipline avontuur bij Lake Travis om de langste én snelste zipline van Texas te trotseren. Voor een meer ontspannen ervaring ga je naar Cedar Creek, waar Zip Lost Pines dubbele lijnen biedt voor een zij-aan-zij avontuur door de loblolly-dennen van het McKinney Roughs Nature Park. Ander populaire ziplines zijn: Texas ZipLine Adventures, South Padre Island Adventure Park, Helotes Hill Country Ziplines en Wimberley Zipline Adventures.

Dunebashen en sandboarden in Oman

Oman is de toeganspoort tot één van de grootste woestijnen ter wereld. De Rub Al Khali woestijn, ofwel empty quarter. Daarnaast beslaat ook de A’Shaqiyah woestijn een groot deel van de oppervlakte van Oman. Met zandduinen van soms wel 200 meter hoog is het dé plek om te dunebashen.

Oman is een perfecte selfdrive bestemming, huur een 4×4 en trotseer het goudgele woenstijnzand. Scheur de duinen op en af voor een echte adrenaline kick. Het is ook mogelijk om met een chauffeur te dunebashen. Dat maakt de adrenaline kick niet minder groot en is wel zo veilig. Na het dunebashen nog energie over? Dan is sandboarden ook wel iets wat je gedaan moet hebben. Weer eens iets anders dan glijden over sneeuw. Durf jij het aan?

Fat biking aan de kust van Oregon

Rotskliffen, witte zandstranden, pittoreske vuurtorens, soortenrijke getijdenpoelen: de natuur van de Amerikaanse staat Oregon is een balsem voor de ziel. Met een lengte van 600 kilometer kan geen enkele reis zonder de kust.

Harmke met Fat Bike

Harmke met Fat Bike

Een goede manier om de gevarieerde stukken strand te ontdekken is een tocht op een fat-tire bike. Deze off-roadmotoren met massieve banden van minstens vier duimen dik zijn niet alleen gemaakt om op zand te rijden: ze zijn ook bestand tegen sneeuw en steenslag. Probeer ze zelf maar uit. Bij Bike Newport kun je deze hippe fietsen huren. In de buurt van Newport zijn er fatbike-tochten zoals de “Yachats Ride” (44,5 kilometer) of de “Otter Rock Ride” (15 kilometer).

 

 

Wandel langs adembenemende landschappen in Franken

Franken is verbazingwekkend divers: er zijn 16 verschillende vakantieregio’s. Er is ongerepte natuur in het Spessart-bos en de rivierdelta van de Main in het westen, het Fichtelgebergte in het oosten, de Rhön-regio in het noorden, de stadsregio Neurenberg, het natuurpark Altmühl in het zuiden en alles daartussenin. Wandelen in deze regio is dan ook een unieke ervaring. Met een uitgebreid netwerk aan wandelpaden schuilt om elke bocht een nieuwe natuurlijke, culturele of historische schat. Wandel langs beboste bergkammen, pittoreske dorpen, oevers van rivieren en meren, bijzondere rotsformaties of zonovergoten wijngaarden. Na je wandeling geniet je natuurlijk van de lokale gastvrijheid: een “Brotzeit” van zelfgebakken brood en vleeswaren, een lekker (lokaal) biertje of een glas Frankische wijn.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Tip: wandel een stuk van de Franconia Trail. Dit wandelpad staat bekend om zijn natuurbeleving, adembenemende uitzichten, romantische landschappen en culturele hoogtepunten.

Peddelparadijs in Ottawa

Van mei tot oktober is de hoofdstad van Canada een droom voor waterliefhebbers. Of je nu voor de eerste keer kanoën, kajakken of stand-up paddleboarden wilt proberen, of al enige ervaring hebt, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

Ottawa City Rafting

Door het centrum van Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Huur een kano of SUP en bewonder het centrum van Ottawa vanaf het water. Beginnende peddelaars kunnen gaan peddelen op Dows Lake, een kunstmatig meer aan het Rideau-kanaal, net ten zuiden van het centrum in de buurt van Ottawa’s Little Italy. Vanaf je SUP kijk je uit over het groene stadspark, een oase van rust. Voor wie watersport wil combineren met ontspanning op een zandstrand kiest voor een activiteit op de Rideau-rivier. Kajak over de river en kom tot rust op Mooneys’ Bay.

 

 

 

 

 

Comments are closed.