Van 245 ritjes met huisdier tot 31 euro fooi: Bolt blikt terug op 2022

De afgelopen jaren heeft Nederland stil gestaan vanwege verscheidene lockdowns. 26 februari, de eerste dag nadat Nederland weer open ging was bij uitstek de drukste dag van 2022 voor het bestellen van een taxi. Dat blijkt uit data van het Europese mobiliteitsplatform Bolt.

Na het vele binnen zitten met onze trouwe viervoeters gaan ze nu ook steeds vaker mee op reis, dit was namelijk het geval bij maar liefst 9 procent van alle ritten. In 2022 waren er zelfs 77.616 dierenvrienden die met hun huisdier op pad gingen, waarvan een passagier de kroon spande met 245 ritten.

Niet alle ritten waren afgelopen jaar van lange duur, 14 procent reed namelijk een afstand van minder dan 3 kilometer. Een flink verschil met de langste rit, die goed was voor een duur van 2 uur en 55 minuten. De trouwste Bolt-gebruiker van het jaar 2022 hebben we zowaar 459 keer mogen vervoeren, dat zijn 1.25 ritjes per dag. De ‘gulste gever’ van het jaar was goed voor een fooi van €31, een schril contrast met onze zuiderburen waar de gelukkige chauffeur €200 ontving.

 

 

Lars Speekenbrink, Country Manager bij Bolt Nederland over de verwachtingen voor het nieuwe jaar: “Door de hoge inflatie wordt bijna alles in Europa duurder. Als gevolg hiervan bestaat de mogelijkheid dat mensen het komende jaar minder geneigd zijn om van onze diensten gebruik te maken. Wat we echter op korte termijn hebben gezien is dat de sector vooral door het aanbod werd beperkt – de grens voor groei was het gebrek aan voldoende chauffeurs op het platform.

 

 

Wij verwachten dat er volgend jaar een toename van het aantal chauffeurs op het platform zal zijn, vooral doordat mensen waarschijnlijk meer behoefte hebben om extra geld te verdienen. Met meer chauffeurs op het platform, kunnen we goedkopere ritten aanbieden – oftewel een win-win voor iedereen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.