Prijsstijging voor tweedehandsauto zet door

Ook in november is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand €24.772 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s. Dat is een stijging van 1,4% vergeleken met een maand eerder en 11,8% hoger dan januari van dit jaar.

Stijgende lijn

Als deze stijgende lijn doorzet zal de gemiddelde occasionprijs aan het einde van het jaar boven de €25.000 euro uitkomen. Daarmee sluit Nederland zich aan bij de landen Oostenrijk en Duitsland die eind vorig jaar al dit soort bedragen noteerden. Maar voor wie nu bang is helemaal geen auto meer te kunnen betalen, niet getreurd. AutoScout24 biedt op dit moment nog steeds 50.000 occasions van verschillende merken en modellen op het platform aan met een vraagprijs tot €10.000 euro.

 

 

“De automarkt trekt langzaam weer een beetje bij en leveringsachterstanden bij nieuwe auto’s kunnen worden ingehaald. Dit heeft uiteraard ook effect op het aanbod op de tweedehandsautomarkt. Desondanks zagen wij de afgelopen maand de occasionprijs toch weer naar een nieuw record stijgen.” zegt Country Manager Dorianne Richelle. Momenteel staan er meer dan 202.000 auto’s te koop en dat maakt dat AutoScout24 het grootste aanbod van Nederland heeft.

 

 

 

 

 

Comments are closed.