Helft Nederlanders laat jaarlijks gemiddeld €250 euro liggen door niet over te stappen van autoverzekering

Traditiegetrouw nemen we aan het eind van het jaar de zorgverzekeringen onder de loep en kijken we of we ergens anders goedkoper of beter uit zijn. Maar doen we dat ook met onze andere verzekeringen? Uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dit voor de autoverzekering zeker niet het geval. Gemiddeld hebben Nederlanders al 12,5 jaar hun autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij en is bijna de helft van de Nederlanders (45%) zelfs nog nooit overgestapt.

Nederlander laat geld liggen

Normaal staan Nederlanders altijd vooraan het als gaat om besparen, maar als het op de autoverzekering aankomt laten we geld liggen. Uit het onderzoek blijkt dat het grootste deel van de Nederlanders (75%) niet precies weet wat ze maandelijks uitgeven aan hun autoverzekering. Een gemiste kans, want uit de gegevens van de verzekeraar blijkt dat de Nederlander gemiddeld €250 euro per jaar kan besparen door over te stappen naar een autoverzekering van Allianz Direct.

Ruim helft is allrisk verzekerd

De meest populaire autoverzekering blijft de WA-allrisk verzekering. Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) is WA met volledige casco verzekerd. Overigens zijn we ons niet altijd helemaal bewust van wat er precies gedekt wordt bij de verschillende autoverzekeringen. Slechts 14% geeft aan precies te weten wat wel en niet gedekt wordt bij hun eigen verzekering en 70% weet het ongeveer.

 

Lees ook dit artikel: Bourbon en paarden in Kentucky

 

Prijs-kwaliteit reden om over te stappen

Van de Nederlanders zegt 48% wel eens te zijn overgestapt op een andere autoverzekering. Dit zijn de meest genoemde redenen**:

  • Betere prijs-kwaliteitsverhouding (49%)
  • Verzekering werd te duur (32%)
  • Andere auto gekocht (22%)
  • Ontevreden over de service (8%)
  • Behoefte aan een andere dekking (7%)

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, licht toe: “Het verbaast ons dat de Nederlander zelfs in deze tijd gemiddeld €250 euro per jaar laat liggen en automobilisten niet regelmatig hun autoverzekering vergelijken. Extra zonde om in een al dure periode niet naar deze bespaarmogelijkheden te kijken. Overstappen op een andere verzekering kan daarom zeker positief uitpakken voor de portemonnee.

 

 

Bij Allianz Direct baseren wij de premie niet alleen op het aantal opgebouwde schadevrije jaren maar spelen factoren zoals type auto, leeftijd en woongebied ook mee. Op die manier verschilt de autoverzekering per individu en loont het zeker om je eigen verzekering onder de loep te nemen als je bijvoorbeeld net bent verhuisd of een nieuwe auto hebt gekocht.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.