De luxe achterna op Tenerife

Terwijl Nederland de winter ingaat, blijft de zon op Tenerife schijnen en openen er nieuwe, veelbelovende hotels. Van exclusieve villa’s met privézwembad tot charmante suites in de hoofdstad en een ecologische boerderij waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Alle drie de nieuwe accommodaties liggen ideaal voor de must do’s op Tenerife: walvissen spotten, botanische tuinen en de rust vinden. Ontdek de nieuwe parels hieronder en plan zo je winterzonvakantie naar Tenerife

Las Villas del Tenis

De naam spreekt voor zich. Deze gloednieuwe privévilla’s in het warme zuiden van Tenerife grenzen aan zeven tennisbanen en bieden alle luxe die je nodig hebt. De villa’s tellen twee tot drie slaapkamers en vanuit de strak ingerichte woonkamer duik je zo je verwarmde privézwembad in. Na een deugddoend potje tennis plof je neer op je terras, schenk je een glaasje in en geniet je bovendien van een fenomenaal uitzicht op zee. Boek hier jouw villa.

Activiteit dichtbij (20 min): walvissen spotten vanop een Catamaran

Je verblijf op Tenerife is pas geslaagd als je een walvis hebt kunnen spotten. En laat die scholen walvissen en dolfijnen nu net vlakbij Las Villas del Tenis zwemmen. Vanuit Costa Adeje ga je van wal met een Catamaran waarmee je naar de kliffen van Los Gigantes en Masca vaart. Naast spotten, zon je op het dek, spring je in de zee én leer je alles over walvissen en dolfijnen.

Casa Emblemática Hi Suites

In het hart van hoofdstad Santa Cruz opende het nieuwe hotel Casa Emblemática Hi Suites. Het gebouw, dat dateert uit begin 1900, werd volledig gerenoveerd maar de charme én de originele gevel werden behouden. Zowel binnen als buiten het gebouw staat rust centraal en die wordt gecreëerd door onder andere het gebruik van planten, hout en warme kleuren. Achter de gevel vind je veertien lofts en suites die een voor een warm en modieus werden ingericht. Neem hier een kijkje.

Activiteit dichtbij (10 min): slenteren door de botanische tuin Palmetum

Op 10 minuten rijden of 25 minuutjes wandelen van de suites sta je in Palmetum. Vroeger een stortplaats, nu een botanische tuin van 12 hectaren met een zeldzame collectie aan palmbomen. Daarnaast kent Palmetum nog zo’n 1.500 plantensoorten uit onder andere Madagaskar, Afrika en Australië die er prachtig groeien tussen watervallen, beekjes en meren. Ook een veelheid aan vogelsoorten maakten van Palmetum hun nieuwe thuis. Een ideaal uitje voor plantenlovers.

 

 

Hacienda el Terrero

Ook het noorden van Tenerife is een parel rijker. In de gemeente Los Realejos opende de Canarische boerderij ‘Hacienda el Terrero’ de deuren. De oude boerderij, gelegen op een afgelegen klif naast de zee, is omgetoverd tot een charmant, landelijk, ecologisch complex. Op het landgoed vind je twaalf verschillende huizen waarvan de geschiedenis teruggaat tot begin 16e eeuw. Het lijkt wel een dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. Hier vind je meer info.

Activiteit dichtbij (0 min): hiken doorheen de natuur en genieten van de stilte

Hacienda el Terrero kent een ultieme locatie als je opzoek bent naar natuur, rust en stilte. Waar neerslag niet bestaat en de zonsondergang ongekende kleuren aanneemt. Waar je afkoelt in een vijver met uitzicht over de oceaan. Zowel de paden op de ecologische boerderij als de off track hike paden op een steenworp van de accommodatie creëren rust terwijl je omringd wordt door inheemse vegetatie, vogels en fauna.

 

 

 

 

 

Comments are closed.