Meest populaire en veilige betaalopties voor wanneer je op reis bent

Waarschijnlijk denk je thuis niet veel na over hoe of met wat je precies betaalt. De meeste mensen betalen tegenwoordig met hun telefoon, pinpas of met contant geld. Als je op reis gaat, dan is het toch best handig om hierover na te denken. Wat neem je mee, wat heb je nodig en hoe kun je het beste betalen? Of je nu online of in het echt iets wilt afrekenen, we geven je tips met de beste opties waaruit je kunt kiezen.

 

Betaalopties op reis

Heb je een stedentrip geboekt of ga je naar een verre bestemming buiten Europa? Bedenk dan wat de handigste manier is om te kunnen betalen. Het is mogelijk dat er een andere valuta is waardoor het ook een goed idee is om alles om te rekenen naar de valuta die je kent, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Je kunt op diverse manieren betalen en elke betaaloptie heeft zijn eigen voordelen. Lees hieronder welke opties je hebt op reis.

Contant geld is veel minder populair dan vroeger. Mensen van de jongere generaties hebben bijna nooit meer contant geld op zak. Terwijl het eigenlijk wel heel verstandig is om dit bij je hebben. Zeker op reis bestaat de kans dat je in een situatie terechtkomt waar je niet kunt pinnen en als je dan geen contant geld bij je hebt, dan is dat natuurlijk vervelend. Pin daarom van tevoren altijd geld, zodat je er zeker van bent dat je bijvoorbeeld altijd een taxi kunt betalen en eten en drinken kunt kopen.
Ook is het slim om altijd je pinpas bij je te hebben. Op de meeste plekken is het mogelijk om te pinnen met je debetkaart. Let er wel goed op als je naar een plek buiten Europa reist. Dan moet je de status van je kaart op “wereldwijd” zetten. Doe je dit namelijk niet, dan kan je niet pinnen. Een pinpas kun je ook toevoegen aan je telefoon, zodat je met bijvoorbeeld Apple Pay kunt betalen.

 

Reis je naar een bestemming buiten Europa? Neem dan zeker een creditcard mee. Creditcards heb je vaak nodig als je bij een hotel incheckt en daar moet betalen. Dit geldt eigenlijk ook voor hotels binnen Europa. Buiten Europa is een creditcard altijd het perfecte betaalmiddel. Ga je verschillende activiteiten ondernemen, wil je kaarten kopen voor een voorstelling of ga je lekker uit eten? Dan is dit betaalmiddel niet te missen.

Online betaalopties in het buitenland

Natuurlijk is het ook mogelijk om in het buitenland online spullen of diensten te kopen. Misschien wil je naar een theatershow en kan je de kaarten vooraf al op internet kopen. Dan zijn er wereldwijd verschillende betaalmethodes waaruit je kunt kiezen.

 

 

Paypal

Paypal is een van de bekendste en populairste betaalmethodes om online mee te kunnen betalen. Naast dat deze methode super veilig en snel is, is deze ook makkelijk in gebruik. Wanneer je een account aanmaakt bij Paypal dan heb je alleen je mailadres en wachtwoord nodig. Vervolgens wordt er door middel van een tweestapsverificatie gecontroleerd of jij degene bent die inlogt. Veilig is deze betaalmethode dus zeker. Je kunt ook eenvoudig je bankrekening aan je Paypal-account koppelen, zodat er daar het geld vanaf wordt geschreven. Super handig als je niet voldoende op je account hebt staan. Nog een bijkomend voordeel is dat je je geld kunt terugvorderen als je bestelling heel anders is dan op de website stond beschreven. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken als je de verkeerde kleur tas ontvangt bijvoorbeeld. Naast dat je voor producten kunt betalen, kun je ook geld overmaken naar een online portemonnee. Bijvoorbeeld wanneer je online spellen wilt spelen. Paypal is dan de perfecte betaalmethode hiervoor, zoals time2play.com suggereert.

Afterpay

Het fijne aan Afterpay is dat je pas hoeft te betalen wanneer je je bestelling daadwerkelijk hebt ontvangen. Ben je voor een langere tijd in een ander land binnen Europa of daarbuiten? Dan is het fijn om deze betaaloptie te kunnen kiezen als je nog niet helemaal bekend bent met de webshop waar je iets hebt besteld. Ga je wat duurdere aankopen doen? Dan is het ook mogelijk om in termijnen te betalen of je betaling uit te stellen. Je ziet heel handig in een app wat je hebt besteld, wanneer het is aangekomen en hoeveel je nog moet betalen. Retourneren van producten doe je ook met één klik op de knop. Het verschuldigde bedrag wordt dan ook aangepast, zodat je nooit te veel betaalt.

Google Pay

Voor de Android-gebruikers bestaat er Google Pay waar je ook makkelijk en veilig mee kunt betalen. Als je een Google-account hebt, dan voeg je je pinpas makkelijk aan Google Pay toe. Je kunt vervolgens via je telefoon betalen net zoals bij Apple Pay. Apps zoals Uber en Airbnb maken het mogelijk om ook hiermee te betalen. Op reis is dit heel handig, omdat Uber en Airbnb vaak deel uitmaken van de reis. Ga je bijvoorbeeld ergens een avond heen, dan kan je veilig worden thuisgebracht met Uber en zoek je een verblijfplaats? Dan biedt Airbnb de perfecte uitkomst.

Airbnb

 

 

 

 

 

Comments are closed.