De beste winteractiviteiten in Schladming-Dachstein

Het winterseizoen komt steeds dichterbij, hoog tijd om je ski’s of snowboard te pakken en de bergen van Oostenrijk in te trekken. De regio Schladming-Dachstein in Stiermarken heeft in de winter genoeg te bieden voor een unieke vakantie. Zo kun je je vermaken op 230 kilometer aan pistes, zijn er minder lange rijen door de vernieuwde gondels en kan je zelfs in de nacht naar beneden roetsjen van de langste rodelbaan van de Alpen.!–more–>

Kilometers ski- en langlaufplezier

​Het skigebied Schladming-Dachstein biedt eindeloos veel skiplezier, verdeeld over 4 bergen en 123 kilometer aan pistes. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe bergbahnen bijgekomen in Rittisberg en Galsterberg. Met het vervangen van de oude gondels zorgen de skigebieden voor een grote verbetering. De nieuwe 10-persoons gondels bieden comfort maar ook een prachtig 360°-uitzicht. En meer plekken betekent natuurlijk minder lange rijen en meer skiplezier! Ook voor de langlaufers zijn er tal van opties in Schladming-Dachstein. Met 220 kilometers perfect geprepareerde loipes wordt dit gebied ook wel het langlauf-eldorado genoemd. Ben je een beginner? Geen zorgen, er zijn namelijk drie langlaufscholen in Ramsau am Dachstein, het langlaufcentrum van Oostenrijk!

Adembenemende uitzichten op 2.700 meter hoogte

​Laat je betoveren door een van de mooiste plekken in Schladming-Dachstein: de Dachstein-Gletsjer. Met 2.700 meter is dit de hoogste berg van Stiermarken. Je hebt prachtige panorama uitzichten en kan bij een heldere dag zelfs Tsjechië en Slovenië zien liggen. Attracties als de Dachstein hangbrug, de Sky Walk, het ijspaleis of de ‘trappen in het niets’ zorgen voor spannende momenten met een adembenemend uitzicht. Alleen al de tocht naar boven met de Dachstein Gletsjerbaan met gondelbalkon is een belevenis op zich.

De mooiste sneeuwschoen wandelingen

​Als je ooit door een dik pak sneeuw hebt gesjokt, weet je dat dit erg zwaar kan zijn. Hier hebben ze in Schladming wat op bedacht! Je vindt hier namelijk zo’n 282 km aan sneeuwschoen wandelpaden. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker om een magische wandeling door het sprookjesachtige landschap te maken. Trek je sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar de talloze paden die voor jou beschikbaar zijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Rohrmoos. Deze route is 5,13 km en duurt gemiddeld zo’n 1 uur en 45 minuten. Langs de route zijn er verschillende mogelijkheden om te stoppen voor een verfrissend drankje, snack, lunch of diner.

Een van de langste rodelbanen van de Alpen

​De volgende tip vindt zowel jong als oud geweldig: rodelen. In Stiermarken vind je dan ook erg veel rodelbanen. Te voet of met de lift ga je de berg op en dan snel sleeënd naar beneden. Het bijzondere in Schladming-Dachstein is dat de rodelbanen zowel overdag als ‘s nachts geopend zijn. In de avond naar beneden glijden is toch wel een speciale ervaring. Absolute topper is de natuurlijke heuvel op de Hochwurzen. Hier rodel je zo’n 7 kilometer naar beneden, wat dit een van de langste rodelbanen van de Alpen maakt.

Ontdek de regio op de fiets

​Ook de activiteit fatbiking is in Schladming-Dachstein erg populair. Deze sport maakt het voor actieve vakantiegangers mogelijk om de regio op de fiets te verkennen. Fatbikes komen oorspronkelijk uit Alaska en zijn speciaal ontworpen voor het rijden door de sneeuw. Dit komt doordat de banden tot 12 cm dik zijn, daarnaast zijn ze voorzien van noppen. Er worden verschillende tours aangeboden, van gemakkelijk tot expert – ook ’s nachts, waardoor iedereen hier een geweldige tijd op de fatbike zal hebben. Ben je niet zo sportief aangelegd? Met de komst van E-fatbikes hoef je niet langer alleen op je eigen spierkracht te vertrouwen.

Combineer je wintersport met een stedentrip naar Graz

​​Een dagje niet op de latten, of gewoon een keer je wintersport combineren met een stedentrip? Breng een bezoek aan Graz, de tweede stad van Oostenrijk. Met een sfeervolle historische binnenstad en prachtige bergen is Graz de perfecte bestemming om een stedentrip te combineren met een vakantie naar Schladming-Dachstein. Ontdek de schitterende architectuur, een spannende kunstscene en culinaire belevenissen van topkwaliteit in de stad, en reis daarna door naar de natuur in de Oostenrijkse bergen.

 

 


​Via de website vind je meer informatie over de mogelijkheden voor een winterse vakantie naar Graz in Stiermarken. Bovendien vind je hier verschillende pakketreizen van reisorganisaties. Deze zijn altijd inclusief KLM-vlucht naar Flughafen Graz. KLM vliegt vanaf eind oktober 10 keer per week van Amsterdam naar Graz. Met de directe vlucht ben je binnen 1 uur en 40 minuten in Graz. Het is de snelste en meest comfortabele manier om in deze gezellige stad te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema.

 

 

 

 

 

Comments are closed.