Nieuwe Routiq fietsatlas zet 180 Deense fietsroutes op de kaart

Denemarken krijgt met de nieuwe Routiq fietsatlas voor het eerst een fietsrouteboekje dat het hele land bestrijkt. 180 nationale, lokale en regionale fietsroutes zijn in één handig overzicht samengebundeld en kunnen middels QR-codes online worden geraadpleegd of via de Routiq app worden gedownload.

Inspiratie voor fietsroutes

Van de Deense Waddeneilanden en de Noordzeekust tot aan de Oostzee met de vele eilanden, de Deense fietsatlas biedt fietsliefhebbers een gemakkelijk overzicht van de mooiste fietsroutes van Denemarken. Iedere route wordt met de Deense benaming aangeduid en is voorzien van informatie over de afstand, duur, hoogteverschil en calorieverbruik. Zo kan iedere gebruiker een route uitzoeken passend bij zijn of haar wensen. Zodra de QR-code is gescand, verschijnt online de beschrijving en kunnen de GPX-coördinaten worden gedownload. Tegen een meerprijs kunnen deze ook offline worden gebruikt in de Routiq app.

Jeroen van der Pasch, Sales Manager bij Route.nl: “Als grootste uitgeverij van gedrukte (fiets)routekaarten, zijn wij altijd op zoek naar strategische samenwerkingen met partijen die fietsen graag op de kaart willen zetten. Zo hebben wij Nederland, België en Duitsland al in ons portfolio. Denemarken is hier als laatste aan toegevoegd.

Het land heeft een rijke fietshistorie en heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de fietsinfrastructuur.

Het leek ons daarom een logische stap om samen met VisitDenmark een product op de markt te brengen dat als verzamelbundel dient voor de vele fietsroutes. Wij zien dat sinds onze samenwerking de Deense routes al ruim 30.000 keer zijn bekeken en wij geloven dat de nieuwe fietsatlas een inspiratiemiddel zal worden voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar mooie nieuwe routes in het buitenland.”

Fietsbestemming Denemarken

2022 is een succesvol jaar voor het Deense fietstoerisme. Niet alleen vond de start van de Tour de France plaats in Denemarken en won de Deen Jonas Vingegaard de Tour. De Deense Ministerie van Infrastructuur heeft 2022 bovendien uitgeroepen tot ‘Het Jaar van de Fiets’ en opgevolgd met een investering van in totaal 450 miljoen Euro ten behoeve van een nieuwe fietsinfrastructuur.

 

 

Mette Rodenhuis-Carlsen, marktdirecteur van VisitDenmark Nederland: “Jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen buitenlandse toeristen ons eilandenrijk, waarvan een deel ook afkomstig uit Nederland. Door onze samenwerking met Route.nl en de input van Deense bestemmingen konden wij de vele mooie fietsroutes die ons land rijk is bundelen in één overzichtelijk fietsrouteboekje.”

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Meer informatie

De Routiq fietsatlas is sinds 1 november te koop via de webshop van Route.nl en Amazon.nl voor €29,95. Het boek is uitgegeven in A5-formaat met 195 pagina’s aan fietsroutes. De kaarten zijn op schaal van 1:80.000.

 

 

 

 

 

Comments are closed.