Dit kost een skipas deze winter

Skiën, een dure hobby met grote variatie in prijzen wanneer men kijkt naar de verschillende opties in skigebieden. Dit jaar heeft Belvilla by OYO 160 wintersportgebieden met elkaar vergeleken op basis van een zesdaagse verblijfsduur. Hieruit is het volgende gebleken: de goedkopere gebieden zijn te vinden in Frankrijk en Slovenië. Een skivakantie in Zwitserland is daarentegen een stuk duurder.

Binnen dit onderzoek zijn er 160 skigebieden met elkaar vergeleken waarvan ieder minstens 40 kilometer aan skipistes heeft. In Slovenië betaalt een volwassene gemiddeld 159 euro voor zes dagen. In Frankrijk ligt dit bedrag net wat hoger, namelijk gemiddeld zo’n 235 euro. In Duitsland betaalt men 240 euro, in Oostenrijk 293 euro en in Italië loopt de doorsnee prijs op tot zo’n 296 euro. Zwitserland staat bovenaan met 342 euro, en is daarmee momenteel de duurste skibestemming uit het hierboven genoemde rijtje.

 

 

Goedkopere skigebieden

Het Franse Alpe du Grand Serre is op dit moment een van de goedkoopste skigebieden. Voor een zesdaagse skipas met toegang tot 38 afdalingen betaalt men 141 euro. Het is een ideaal gebied voor beginnende én ervaren wintersportliefhebbers. Met vele blauwe pistes op zo’n 1370 meter hoogte biedt dit gebied voor ieder wat wils. Naast het bergachtige Frankrijk, is het Sloveense Pohorje een goedkopere optie voor wintersporters. Dit gebied staat ook wel bekend als het beste skigebied van Oost-Europa, zo vind je er 41 km aan skipistes en de langste verlichte afdaling van Europa. Zes dagen skiën in Pohorje kost momenteel zo’n 159 euro.

Duurdere skigebieden

In Zwitserland vindt men een van de duurdere skigebieden. In Crans Montana ben je als volwassene 470,23 euro kwijt voor een skipas voor zes dagen. Daarentegen skiën kinderen tot en met negen jaar gratis met je mee. Door de op het zuiden gelegen skipistes is de kans op zon groot. Dit gebied heeft niet alleen 140 km aan skipistes, maar ook 320 km aan wandelpaden en 200 km aan fietspaden.

Een van de duurdere skipassen in Oostenrijk is die van Bergbahnen Sölden in het gebied Ötztal. Deze is geldig in Sölden, Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz-Kühtai, Niederthai, Gries en Vent. Vanaf 11 november kost deze 390 euro.

Combineren

Voor degenen die tijdens hun vakantie meerdere skigebieden wil bezoeken, heeft Italië veel te bieden. Een zesdaagse skipas voor Dolomiti Superski kost je 373 euro. Met deze pas heeft men toegang tot twaalf skigebieden met 1200 km aan pistes.

Met het gezin

De kindertarieven variëren per gebied sterk in prijs. Zo is een eigen skipas voor kinderen in de meeste Oostenrijkse gebieden verplicht. In een aantal gebieden in Italië skiën ze tot een bepaalde leeftijd gratis mee.

Online voordeel

Belvilla by OYO baseerde het onderzoek op de prijzen op locatie. Wanneer je de skipassen online koopt, bieden veel gebieden korting. Dit is vooral van toepassing in Oostenrijk en Zwitserland.

Over het onderzoek

Het skipas onderzoek door Belvilla by OYO omvat 160 verschillende skigebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Slovenië en Duitsland. Binnen dit onderzoek zijn alleen skigebieden met meer dan 40 kilometer aan skipistes meegenomen. Hierbij werden alleen vaste kassaprijzen voor aankopen ter plaatse meegenomen. In het onderzoek werden ook skipassen voor kinderen van zes jaar en ouder geanalyseerd. In beide gevallen zijn er skipassen voor zes dagen in het hoofdseizoen (februari 2023) geteld. De Zwitserse prijzen werden omgerekend tegen de dagkoers van CHF €0,99 voor €1,-. Voor meer informatie kan je terecht op de volgende pagina https://www.belvilla.nl/blog/skipas/

 

 

 

 

 

Comments are closed.