Ticketverkoop Olympische Spelen van Parijs 2024 wereldwijd op 1 december 2022 van start

De eerste fase van de ticketverkoop voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 is vandaag 1 december 2022 van start gegaan en biedt fans over de hele wereld de eerste kans om tickets te bemachtigen voor de langverwachte Spelen van Parijs in 2024.

Wie de Spelen persoonlijk wil meemaken, kan zijn reis naar Parijs beginnen door zich in te schrijven voor de loting op tickets.paris2024.org tussen 1 december en 31 januari voor de eerste verkoop van tickets.

Er zullen tickets beschikbaar zijn voor alle Olympische locaties, waar fans kunnen genieten van sport van wereldklasse tegen de achtergrond van Frankrijk en de wereldberoemde monumenten van Parijs, van breakdancing op de Place de la Concorde tot beachvolleybal in het stadion van de Eiffeltoren. Fans kunnen hun Olympische ervaring personaliseren met “Make Your Games”-pakketten, zodat hun tijd in Parijs en op andere locaties in Frankrijk helemaal op maat is.

Eén gecentraliseerd digitaal platform

Voor het eerst in de Olympische geschiedenis zullen tickets uitsluitend worden verkocht via één gecentraliseerd en digitaal platform dat voor alle fans tegelijk toegankelijk is. Via dit platform zullen bijna 10 miljoen tickets voor de Olympische Spelen beschikbaar zijn, waarvan één miljoen voor slechts 24 euro en bijna de helft voor 50 euro of minder voor het grote publiek. Parijs 2024 streeft naar toegankelijke en betaalbare Spelen en deze ticketprijzen zijn beschikbaar voor alle 32 sporten op het programma van de Olympische Spelen (met uitzondering van surfen, waarvoor geen tickets worden verkocht). Voor slechts 24 euro kunnen de fans atletiek in het Stade de France, boogschieten in Les Invalides en paardensport in Versailles bekijken.

 

 

“We zijn gepassioneerd over onze plannen om van Parijs 2024 Games Wide Open te maken en dit concept tot leven te brengen,” zegt Tony Estanguet, voorzitter van Parijs 2024. “Ik ben echt enthousiast over het vooruitzicht dat Parijs zijn iconische locaties en sportstadions zal delen met de fans en dat zij de emotie en magische sfeer zullen voelen die volle stadions zullen bieden. Niet alleen de atleten bereiden zich voor op de Spelen. Ook de toeschouwers doen dat. En hun reis begint nu!”

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

De invoering van “Make Your Games”-pakketten

Voor deze eerste fase van de ticketverkoop kunnen fans “Make Your Games”- pakketten kopen om hun eigen ideale Olympische ervaring samen te stellen. Elk “Make Your Games”-pakket omvat drie sessies die worden samengesteld volgens de voorkeuren van de koper. Om een pakket te maken, zal een persoon in staat zijn om:

  • drie sessies te kiezen uit alle sporten op het programma, afhankelijk van beschikbaarheid en keuze.
  • tot zes tickets voor elke sessie te kiezen. De pakketten zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn om aan de behoeften van de kopers te voldoen, of ze nu alleen, met vrienden of als gezin komen.

Een maximum aantal van 30 tickets zal worden toegestaan per account in alle Olympische verkoopfasen samen.

 

 

De invoering van een loting

Van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023 kunnen mensen over de hele wereld zich inschrijven voor de loting. De winnaars van de loting krijgen tussen 15 februari en 15 maart 2023 een tijdslot van 48 uur om hun tickets te kopen. Het gebruik van een loting voor de toewijzing van aankooptijdslots is een nieuwe functie voor de Spelen die zorgt voor een aangenamere gebruikerservaring voor de geselecteerden. Fans kunnen deelnemen aan een loting voor de eerste twee fasen van de ticketverkoop, die zijn onderverdeeld in:

Fase 1 – Verkoop van pakketten

  • 1 december 2022 – 31 januari 2023 18 uur CET: registreer je account via de officiële ticketwebsite tickets.paris2024.org en doe mee aan de loting voor “Make Your Games”-pakketten
  • 13 februari – 15 maart 2023: als de loting succesvol is, ga dan naar de ticketwebsite tijdens het aan jou toegewezen tijdslot en koop je “Make Your Games”-pakketten.

Fase 2 – Verkoop van afzonderlijke tickets

  • Maart – mei 2023: schrijf je in voor een loting voor de verkoop van losse tickets
  • Mei 2023: verkoop van afzonderlijke tickets geopend

Ticketverkoop voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024. In het najaar van 2023 worden meer dan drie miljoen tickets verkocht voor de Paralympische Spelen. Dankzij het langdurige partnerschap tussen Visa en de Olympische en Paralympische Spelen is Visa het officiële betaalmiddel.

 

 

 

 

 

Comments are closed.