Vijf adresjes in Morzine en Avoriaz waar je nooit meer weg wil

Overdag buiten in de sneeuw actief bezig zijn en dan ‘s avonds knus met z’n allen rond een knetterend haardvuurtje opwarmen. Zo zien we de wintersport graag. Wij zetten 5 plekken in de Franse bergen op een rij waar je nooit meer weg wil.

Avoriaz

Hotel Mil8 – sneeuw als isolerende laag

Het MiL8 hotel, waarvan de naam verwijst naar de hoogte van het bergdop, is ontworpen volgens de traditie van Avoriaz door architect Hervé Marullaz en gaat – net als de andere gebouwen in Avoriaz – helemaal op in de omgeving. Alsof het hotel een bergtop in de bergplaats is.

Ook de daken van Mil8 zijn net als de andere daken zo gebouwd dat de sneeuw als een isolerende laag werkt om energie te besparen. Het interieur is ontworpen door Catherine en Jérôme Clermont van Atelier Obermant in Parijs en sluit perfect aan bij de architectuur van het gebouw. De architecten maakten gebruik van contrasten van rondingen en rechte hoeken. Ook in de combinatie van materialen is deze paradox terug te vinden. Warm en uitnodigend hout, leer en wollen stoffen, ruw, stedelijk beton, hout en verweerd staal zorgen voor de eigentijdse uitstraling. MiL8, 4-star hotel in Avoriaz

Chalet Alpaga met outdoor hottub en sauna

Chalet Alpaga is centraal gelegen in Morzine. Vanuit alle kamers in het chalet heb je een waanzinnig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Een outdoor hottub en -sauna behoren tot de faciliteiten van het chalet. Met meer dan 12 personen? Dan boek je Alpaga 2 erbij. De twee chalets staan in verbinding met elkaar en bieden plek aan 24 gasten.

Chalet Rivière ligt midden in de natuur aan een bergriviertje

Chalet Rivière heeft een elegante, gezellige en toch rustige inrichting. De 5 gastenkamers zijn smaakvol ingericht en de woonkamers ruim en open. Een heerlijke plek om je terug te trekken met vrienden, familie of voor een romantische getaway. Het chalet ligt op een afgelegen plek aan de rivier vanwaar je tegelijkertijd makkelijk in het centrum komt. Een heerlijke plek om te reconnecten met de natuur en de mensen om je heen.

 

Lees ook dit artikel: Wil jij #remote werken in Spanje?

 

Zowel Chalet Rivière als Alpaga horen bij AliKats die één van de meest verregaande duurzaamheids programma’s heeft. Zo zijn ze hard op weg om volledig CO2 neutraal te worden, moedigen ze gasten aan om per trein of elektrische auto af te reizen, werken ze volgens de permacultuur methode en hebben ze een zero-waste beleid. Uitgebreide informatie over Alikats en duurzaamheid vind je op hun website.

Vijfsterren L’Amara met Green Key label

De Premium residentie L’Amara ligt aan de voet van een klif omgeven door bos en bergen. Voor optimaal comfort en energiebesparing zijn alle appartementen op het zuiden gebouwd. De sfeer is als een Savoyaards chalet gecombineerd met het comfort en luxe van een 5-sterren hotel. In de Deep Nature® spa zijn sauna, hamman en buitenbubbelbad te vinden met uitzicht op de besneeuwde bergen. De residentie heeft het Green Key label verkregen. Alleen accommodaties die aan de 119 duurzaamheidscriteria voldoen ontvangen dit label. Meer informatie over de residentie l’Armara staat online.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Dahu Hotel & Spa – respect voor mens en natuur

Het 4* Dahu Hotel & Spa ligt aan de zuidkant van de vallei van Morzine. Een zonnige locatie met een prachtig panorama uitzicht op de bergen. De eigenaars van het hotel zijn dagelijks bezig met duurzame ontwikkeling opdat het hotel zo min mogelijk impact heeft op mens en natuur. Oprichter en eigenaar François zet zich vanaf begin af in voor het welzijn van zijn team en zijn gasten. Eigenaresse Catherine leert haar kinderen en -kleinkinderen over de prachtige natuur en hoe deze te respecteren. Deze overtuigingen van de eigenaars is de basis voor de duurzaamheidsinitiatieven van het hotel.

Over Morzine en Avoriaz

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is een autovrije wintersportplaats middenin Les Portes du Soleil. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. Beide dorpen willen natuurbehoud en toerisme hand in hand laten gaan. Voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid ontvingen ze het Flocon Vert label. Avoriaz en Morzine liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.