De leukste winteractiviteiten in en rondom Graz

Het is alweer bijna december en dat betekent dat het tijd is om plannen te maken voor de kerst. Heb je al eens aan Graz in Oostenrijk gedacht? Deze verrassende stad ligt in de deelstaat Stiermarken en heeft een boordevol programma vol met kerstevenementen. Ook rondom Graz is genoeg te doen deze winter. In de regio’s Murtal, Ausseerland en Schladming-Dachstein kun je de mooiste winteravonturen beleven. KLM vliegt tot wel 10 keer per week van Amsterdam naar Graz.

Bezoek de oudste kerstmarkt en een unieke kerststal

​Echte kerstliefhebbers zijn in Graz aan het juiste adres. De oudste kerstmarkt van de stad vind je rond de Franciscaanse kerk in de gelijknamige wijk. Je vindt hier handwerk uit Stiermarken, regionale specialiteiten uit de directe omgeving, traditionele punsch en dampende mokken met glühwein. Speciaal ​ voor de kinderen staat bij de ingang van de kerk een kerststal, compleet met echte schapen, een draaimolen en heel veel speelgoed. Ook een bezoek aan het Landhaushof in Graz mag niet ontbreken. Hier wordt al sinds 1996 een unieke kerststal uitgehouwen uit ijs. Wanneer je aan komt lopen zie je te midden van de prachtige Renaissance-bouwwerken een glimmend kunstwerk. Deze ijskerststal met zijn levensgrote figuren is ook onder de inwoners van Graz erg populair. Nog meer weten over kerst in Graz? Bekijk de speciale website ‘Christmas in Graz’.


 

 

Eindeloos veel winterplezier in Schladming-Dachstein

​Op ongeveer 2 uur rijden van Graz vind je de regio Schladming-Dachstein in het noordwesten van Stiermarken, ook deze plaats heeft in de winter genoeg te bieden voor een unieke vakantie. Of je nu wilt ontspannen of avonturen wilt beleven, de vakantieregio Schladming-Dachstein heeft voor ieder wat wils. Als doorgewinterde skiër of snowboarder haal je je hart op bij de 230 kilometer aan piste. Je skipas is ook geldig voor het grote Ski amadé, dat uit 760 kilometer aan piste bestaat. Beleef je ook graag andere activiteiten? Ook dan biedt de regio volop mogelijkheden. 282 kilometer aan prachtig onderhouden wandelpaden leiden je door en wit winterwonderland. Huur een fatbike, ga een avondje verlicht rodelen op de natuurlijke rodelbaan Hochwurzen, bouw een iglo, ga schaatsen of maak een tocht met de slee.

DCIM100GOPROG0251614.

Ultieme ontspanning buiten de pistes

​Het Ausseerland is een gebied aan de noordzijde van Stiermarken en ook op 2 uur rijden afstand van Graz. Het landschap wordt gesierd door imposante bergen en glasheldere meren. Je vindt hier zo’n 79 kilometer aan pistes en afdalingen. Uitdagend, vol afwisseling en geschikt voor beginners en gevorderden. Geen zin om te skiën? Ook buiten de pistes om is er genoeg te beleven. Wat dacht je van een arrensleetocht? Of opwarmen met een kop thee op een zonnig terras onder het genot van de heerlijkste regionale lekkernijen? Een wandeling rond het meer en door de prachtige natuur zorgen voor de ultieme ontspanning. Andere bijzondere plekken om tot rust te komen in de winter zijn de thermale baden in de regio.

Een sprookjesachtige kerst in Murtal

​Op iets langer dan 1 uur afstand van Graz vind je Murtal. Hier kun je als wintersportliefhebber je hart ophalen, maak een afdaling op een van de vele witte piste of ga op avontuur op een van de langlaufloipes. Andere populaire winteractiviteiten in Murtal zijn schaatsen en rodelen. Voor welke activiteit je ook kiest, je bevindt je altijd midden in de natuur en kunt genieten van de adembenemende uitzichten. De skipistes zijn relatief klein en rustig, je hebt dus geen lange wachtrijen bij de skiliften. Maar ook buiten de skipistes valt er genoeg te beleven. Zo wordt kerst uitgebreid gevierd in Murtal en de omgeving. Bezoek een kerstmarkt en ontdek de oude ambachten, sprookjesachtige parades en neem de mooiste kerstcadeaus mee naar huis.

Combineer je wintersport met een stedentrip via VerrassendGraz.nl

​Via de website VerrassendGraz.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden voor een winterse vakantie naar Graz in Stiermarken. Bovendien vind je hier verschillende pakketreizen van reisorganisaties. Deze zijn altijd inclusief KLM-vlucht naar Flughafen Graz. KLM vliegt tot wel 10 keer per week van Amsterdam naar Graz. Met de directe vlucht ben je binnen 1 uur en 40 minuten in Graz. Het is de snelste en meest comfortabele manier om in deze gezellige stad te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema.

 

 

 

 

 

Comments are closed.