Tussen agaves en citroenen is een reisboek over Andalusië

Als je het reisboek dat je wilt lezen over je favoriete streek niet kunt vinden, dan schrijf je dat reisboek toch gewoon zelf? Ingrid Vermulst schreef al eerder een roadtrip boek ‘Roze bikini’ over haar solo-motorreis over de pelgrimspaden door Nederland, België, Frankrijk en Spanje na haar herstel van borstkanker.

het begon met een vakantie in Andalusië

Tussen agaves en citroenen’ gaat over de oude boerderij op het platteland van Andalusië die Ingrid en haar man ruim 12 jaar geleden kochten om hun vakanties door te brengen. Het klushuis heeft in de beginperiode geen elektriciteit en water. Ze beleven er een aaneenschakeling van avonturen, verwonderen zich over de Spaanse mentaliteit en proberen zich het Spaanse leven eigen te maken. Dan besluit Ingrid op een dag in haar eentje de rest van Andalusië te verkennen. Zou ze er permanent willen en kunnen wonen? Ze neemt je mee op reis langs vergeten anekdotes uit de geschiedenis van lang geleden en meer recentere verhalen. Langs imposante landschappen, desolate dorpjes en levendige steden, levens die geleefd zijn en de beslommeringen van een solo-reiziger. Maar het boek is vooral een aanmoediging om ook eens alleen op reis te gaan of misschien is dat leuke huisje in het buitenland ook wel voor jou weggelegd?

 

 

Ingrid Vermulst (1968) woont inmiddels bijna fulltime in Spanje waar ze schrijft en bezig is met haar andere passie: keramiek. Eerder schreef ze ‘Roze bikini’ over haar borstkanker en solo-motorreis naar Andalusië.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.