Yuzu Dining Bar is een nieuw restaurant in Amsterdam

De setting is ongedwongen en intiem, en de keuken en bediening toegewijd bij Yuzu Dining Bar in Amsterdam. Vrienden Amir, Amin en Benjamin startten 3 jaar geleden Yuzu in Den Haag en hebben nu deze Dining Bar in Amsterdam geopend als hun volgende stap.

 

Ook rechterhand Dexter blijft nauw bij de gang van zaken betrokken. “De enige zonder de letters ‘ami’ in zijn naam,” lacht Amin, maar even amicaal en aimabel. Ik begin met een cocktail, de schuimige Horapa Smash met roku gin, limoen en Thaise basilicum. Superlekker! De menukaart is een tikje gewaagd, zeker voor Amsterdam waar vega en vegan de toon zetten. Zo niet bij Yuzu.

De Japanse keuken met zero waste is het uitgangspunt. Van kop tot staart dus. Zo zie ik alle onderdelen van de kip deze avond wel in enige vorm voorbijkomen. Van Tebasaki (kippenvleugeltjes) tot Reba (kippenlevertjes), alles op een spiesje. Het allerlekkerst vind ik misschien wel de Squid tempura met Japanse currymayo en bieslook. Wees gerust, ook wie vega is, komt bij Yuzu aan zijn trekken. Denk aan spicy Edamame (yummy!), ijsbergsla met zeewier, of die zalige Rice Chips met gerookte misoboter. Sla het dessert niet over. Ik koos voor Yuzu cheesecake, een geweldig subtiel gerechtje met rijstcrackers en bessen.

 

 

 

Locatie Yuzu Dining Bar

Yuzu Dining Bar, Kerkstraat 59, Amsterdam.

 

Meer foto’s van Yuzu Dining Bar

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.