Verken de leukste kerstmarkten op budgetvriendelijke wijze met a&o hostels

Europa verandert zeer binnenkort in een winterwonderland met kerstmarkten, ontelbare lichtjes en gezelligheid in vele steden over het hele continent. Met comfortabele en betaalbare accommodaties in maar liefst 25 Europese steden, vormt a&o hostels een perfecte uitvalsbasis voor iedereen die zich graag laat onderdompelen in de feestelijke sferen die de kerstperiode met zich meebrengt. Dit zijn de 6 favorieten van a&o hostels voor deze decembermaand.

Winter Wonderland in Wenen

Denk je na over een stedentrip naar Wenen? Tijdens de wintermaanden kun je in de Oostenrijkse hoofdstad genieten van kunst en cultuur en van de fijne wintersfeer. De statige bouwstijl van de stad is in de winter nóg magischer. De stad telt verschillende kerstmarkten, maar een echte aanrader is de 700 jaar oude Wiener Chriskindelmarkt. De markt bevindt zich voor het Wiener Radhaus. Je vindt er gezellige kraampjes met duizenden kerstproducten en snuisterijen, geroosterde kastanjes, Oostenrijkse schnapps en de schitterende kerstmuziek op de achtergrond maakt het plaatje helemaal compleet! Een andere prachtige kerstmarkt vind je op het romantische kasteelplein van Schloss Schönbrun. A&o Wien Hauptbahnhof is de ideale uitvalsbasis voor een weekend de Weense kerstsfeer proeven. Je verblijft namelijk dichtbij het Belvedere Paleis bij het centraal station en overnacht al in een tweepersoonskamer vanaf €28 per persoon. Uiteraard geldt hierbij wel: hoe langer je wacht met reserveren, hoe sneller de prijzen kunnen oplopen.

Striezelmarkt in Dresden

Heb je wel eens een bezoek aan Dresden in de winterperiode overwogen? Niet voor niets is het de derde meest populaire bestemming voor stedentrips in Duitsland. Juist gedurende de winterperiode heeft deze stad onwijs veel te bieden. Elk van de grote kerstmarkten van Dresden heeft zijn eigen speciale hoogtepunt, maar de Striezelmarkt is wel een hele bijzondere vol met tradities. Het is een van de oudste en mooiste kerstmarkten van Duitsland, met de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk als achtergrond. Hier vind je behalve traditioneel Saksisch handwerk ook heerlijke lekkernijen. ‘Striezel’ is het oud Duitse woord voor de zogenaamde ‘Dresdner Stolle’, de lokale variant van de kerststol die is gevuld met gedroogd fruit en marsepein: uiteraard een lekkernij die je niet mag overslaan! Hier is ook een gigantische kaarspiramide te bewonderen van 14 meter hoog, de grootste ter wereld. Bovendien vind je op de Striezelmarkt indrukwekkende gebeeldhouwde houten notenkrakerssoldaten. Na een dag genieten van alle kerstspektakel kun je uitrusten in het fijne hostel a&o Dresden Hauptbahnhof, op slechts een afstand van 400 meter van het centrum en een panoramisch uitzicht vanuit de bar op het dakterras. Vanaf €27 per persoon per nacht verblijf je in een tweepersoonskamer.

Sprookjes herleven in Kopenhagen

De traditionele Tivoli Garden kerstmarkten in het Deense Kopenhagen zijn dit jaar een must-visit. Met een warme groet van de kerstman worden bezoekers van het bekende attractiepark verwelkomd en uitgenodigd om de sfeervolle marktkraampjes te verkennen, spannende ritten te maken in één van de vele attracties en zich te laten verwennen met een overvloed aan zoete lekkernijen en warme dranken. Het gehele park is ingericht in de echte Noordse kerstsfeer, met versierde houten huisjes, besneeuwde bomen, rendieren en vele fonkelende lichtjes. Naast de Tivoli Garden kerstmarkt, vind je in het centrum van Kopenhagen meer kerstmarkten die de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld die op de meest bekende plek van Kopenhagen, Nyhavn, of de Hans Andersen kerstmarkt. Bij deze laatste kerstmarkt zijn de kraampjes vernoemd naar de sprookjes van de beroemde Deense verhalenverteller. Vanaf a&o Kopenhagen Nørrebro staan bezoekers na een korte auto- of busrit al op de kerstmarkten. Een tweepersoonskamer in dit complete hostel boek je vanaf €42 per persoon per nacht.

Grootst versierde kerstboom in Dortmund

Het centrum van deze Duitse stad vult zich rondom kerst met meer dan 300 kraampjes, een met duizenden lichtjes versierde kerstboom van 45 meter hoog en een traditionele draaimolen voor de kinderen. De kerstmarkt van Dortmund, geopend van 17 november t/m 30 december, is de grootste van Duitsland en volgens velen ook de allermooiste. Dwalend door de smalle straatjes spreekt het aroma voor zich: kerst is hier een gastronomisch feest, waar je naast kerstdecoraties en bijzonder speelgoed, speciale glühwein, chocoladesnoepjes en peperkoekjes vindt. Vanuit Nederland is Dortmund goed bereikbaar per auto en trein. Op een steenworp afstand van het centrum ligt a&o Dortmund Hauptbahnhof, waar je vanaf €29 per persoon per nacht een comfortabele tweepersoonskamer boekt.

 

 

Beleef de magie van Praag

De magische kerstmarkt van de Tsjechische hoofdstad Praag vindt plaats op het oude stadsplein, dat is omgetoverd tot een sprankelend winterwonderland met een opvallende kerstboom, getransporteerd uit de bossen van de Liberec regio. Het oude stadsplein wordt ingericht met versierde houten chalets, vol lokale ambachten en traditionele kerstlekkernijen. Ontdek deze prachtige stad en geniet van spectaculaire kerstevenementen, waaronder kerstconcerten en dansvoorstellingen. A&o Praag Rhea heeft een loopafstand van drie minuten naar het dichtstbijzijnde tramstation, waarvandaan alle markten binnen handbereik liggen. Vanaf slechts €18 per persoon per nacht slaap je in a&o Praag Rhea én geniet je van de Praagse kerstsferen.

Verschillende kerstmarkten in Keulen

Op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Utrecht ligt de oudste stad van Duitsland: Keulen. Een kosmopolitische stad die rondom kerst versierd is met vele lichtjes waardoor het historische erfgoed nóg beter uitkomt. Rondom het domplein van de stad, dat alles weg heeft van een klassieke kerstkaart, zijn de belangrijkste kerstmarkten te vinden. Met aan de ene kant de Rijn en aan de andere kant de top van haar beroemde kathedraal, is Keulen niet voor niets de ideale bestemming voor cultuur- en museumliefhebbers. Keulen is het thuis van drie zeer centraal gelegen a&o hostels, waarvan a&o Köln Dom maar op een paar honderd meter van het centrum ligt. Een overnachting in een tweepersoonskamer boek je vanaf €43 per persoon per nacht.

Familievoordeel bij a&o

A&o heeft hotel en hostel onder één dak en biedt moderne en comfortabele kamers voor schappelijke prijzen. Hierdoor is a&o een favoriete uitvalsbasis voor koppels op stedentrip, maar ook voor families. Elk a&o hostel is namelijk centraal gelegen en heeft speciale familiekamers voor 4 tot 6 personen, in enkele gevallen zelfs tot 8 personen. De prijzen van familiekamers worden bepaald door het aantal volwassenen dat samen met de kinderen reist. Kinderen tot 7 jaar verblijven altijd gratis bij a&o. Voor kinderen van 7 tot 17 jaar wordt slechts de helft van de ontbijtprijs gerekend. Het ontbijt van a&o is zeer geliefd bij kinderen, met name de warme, versgebakken wafels!

 

 

 

 

 

Comments are closed.