Op deze campings in Frankrijk heb je bij voorbaat al een geslaagde reis

Het moment waarop iedereen zijn zomervakantie weer gaat plannen komt snel dichterbij. De Vakantiebeurs staat alweer in de startblokken voor de 2e week van januari en langzaamaan druppelen de TV reclames voor de mooiste bestemmingen alweer je huiskamer binnen. Heb jij al plannen voor de lente of zomervakantie volgend jaar? Heb je al eens aan kamperen in Frankrijk gedacht? We tippen je graag een aantal soorten campings waar jouw vakantie al bij voorbaat zal slagen.

Kamperen aan zee

De mooiste herinneringen hebben de meeste reizigers aan die ene kampeervakantie met hun ouders, of juist alleen, op een camping aan zee. Dolle dagen, vrienden maken, lange avonden samen met een glas wijn op het strand en genieten van La Douce France. Dat is nou echt kamperen op een camping aan zee. Het fijne van Frankrijk is dat het land aan 2 verschillende oceanen grenst:

  • Middellandse zee
  • Atlantische oceaan

Het mooie is dat die Atlantische oceaan in 2 delen grenst aan het land. Het Kanaal in het noorden en de Golf van Biskaje naar het zuiden toe. Dat betekent ook elke camping aan een verschillende kust-soort kan liggen. Van fijne zandstranden tot machtige rotspartijen met dito stranden. Voor elke liefhebber is er een campingvakantie naar keuze.

Wie gaat kamperen aan de Middellandse Zee is bijna zeker van een aangenaam warme vakantie in het voor- en najaar en in het hoogseizoen. Het weer aan de Atlantische kust kan wat ruiger zijn, net als ze zee zelf. Daarom is het aan te raden om je kampeerspullen altijd regenproof op te bouwen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je zult niet de laatste zijn bij wie de onderkant van de tent drijfnat werd omdat er geen goede afwatering was gemaakt rondom het grondzeil.

Franse camping met zwembad

Heb je een gezin met jonge kinderen of pubers? Dan is een populaire Franse camping met een zwembad eigenlijk altijd wel de beste keuze. In het groene bosrijke gebied de Rhône-Alpes en zelfs in Bretagne liggen schitterende 5-sterren ***** campings die vertier bieden voor het hele gezin, van jong tot oud. Ook de actieve kampeerder komt goed aan zijn trekken. Je ochtend beginnen met yoga, dan een paar baantjes trekken in het zwembad om vervolgens te bedenken welke activiteiten je in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur kunt doen die dag. Geen zin om in een tent te slapen? Veel Franse campings bieden ook andere accommodaties soorten aan zoals stacaravans. En het luxe Glamping is in Frankrijk heel normaal tegenwoordig. Aan jou de keuze waar in Frankrijk je wilt kamperen!

Een iglo in de Savoie Mont Blanc

Franse camping in de buurt van de bergen

Bergliefhebbers zijn er tegenwoordig in overvloed als je de enthousiaste verhalen leest op websites zoals mountainreporters.com. Een actieve vakantie in de bergen is niet meer voorbehouden aan een kleine groep sportievelingen. Dankzij outdoorwinkels met grote betaalbare assortimenten kunnen steeds meer reizigers de spullen kopen die je nodig hebt voor een actieve vakantie in de Franse bergen. Frankrijk heeft vele berggebieden zoals de

  • Jura
  • Uiteraard de Alpen
  • De schitterende Vogezen
  • en de Pyreneeën in het zuiden

 

 

Een camping in de buurt van de bergen brengt frisse lucht en elke dag nieuwe inspiratie dankzij het uitzicht dat nooit verveelt. Wist jij trouwens dat de Mont Blanc bijna 5 kilometer hoog is? Het is een gewilde berg om te beklimmen, zowel bij de beginnende klimmer als de echte bergbeklimmer. En na een fijne dag kamperen ga je weer terug naar je camping om heerlijk bij te komen en je verhalen te delen met je familie of vrienden.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

All-inclusive kamperen: een formule die het leven makkelijker maakt

Ben jij altijd gewend om luxe op vakantie te gaan en zou je toch graag een keer het kampeergevoel willen ervaren? Denk dan eens aan all-inclusive kamperen. De term zegt het al. Je boekt vroeg, dus met zekerheid van de mooiste campings. En je verblijft op de top campings in Frankrijk. Bijna alles waar je aan kan denken is ter plaatse geregeld. Het enige dat jij nog hoeft te doen is genieten van een geslaagde kampeervakantie!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.