Kom eten bij Pesca in Rotterdam

Pesca is de naam van het nieuwe visrestaurant aan de Botersloot in Rotterdam. Er was al een vestiging in Amsterdam, maar nu is deze locatie er dus bijgekomen. En wat voor een! Het oude Spaarbankgebouw werd getransformeerd tot fancy playground.

Theatre of Fish noemen ze zich. De grote ovale ruimte heeft een kosmopolitische uitstraling en je zit er heel gezellig en comfortabel. Het concept is erg leuk! Na binnenkomst loop je langs de ‘vismarkt’ waar je het voor het uitzoeken hebt, van zeebaars, schol en rode poon tot langoustine en vongole, alles tegen de actuele koersen.

 

Lees ook dit artikel: 5x eten in Miami

 

Vervolgens kom je langs de ‘wijnmarkt’ waar je wijnen kunt proeven en kiezen. En wat een heerlijke gerechten komen er op tafel! In mijn geval is het smullen van mosselen en Noordzeeschol in beurre blanc, maar ook van Japanse salade en gevulde aubergine. Complimenten zijn er voor de dames en heren van de bediening, die de hele avond met een glimlach rondlopen en voor wie geen moeite teveel is. Op hun T-shirts staan ludieke kreten als Kwal, Lekkerbekje en Oh Crab. Pesca zit bij het eveneens nieuwe Motto by Hilton-hotel op een centrale plek in de Rotterdamse binnenstad.

Pesca Rotterdam, Botersloot 125 (5 minuten lopen van Station Blaak). Reserveren: 010-3071381. Website: pesca.restaurant

 

 

Foto’s van Pesca Rotterdam

 

 

 

 

 

Comments are closed.